Menü Bezárás

10 dolog, ami jellemző a Kos jegyűekre

Akaratosak, fejjel mennek a falnak, önfejűek, és kitartóak – általában ezeket a dolgokat mondják elsőként az emberek a Kos jegyében születettekről. Pedig valójában sokkal több minden van bennük! Az alábbi 10 érdekesség is arra világít rá, hogy a Kos egy összetett, bonyolult jegy.

1. Ha őszinte véleményre vágyunk, bátran fordulhatunk hozzájuk, a Kosok kíméletlenül őszinték. Olyannyira, hogy ezzel sokszor meg is bántják a másikat, mert nem igazán érzik, hogy hol a határ az igazmondás és a túl erős, bántó véleményformálás között.

2. A Kosok számára rendkívül fontos a függetlenség, egy párkapcsolatban is prioritás számukra, hogy a saját életüket élhessék. A kötöttségeket nagyon nehezen viselik.

3. A Kosok tipikus túlgondolkodó típusok, a problémát minden oldaláról megvizsgálják, mielőtt döntést hoznának, vagy véleményt mondanának valamiről.

4. Nagyon szeretnek ajándékozni és adakozni is, azt azonban nehezen kezelik, ha ők kapnak ajándékot. A Kos jegyűek meg akarnak dolgozni mindenért, nem viselik jól, ha valamihez munka nélkül jutnak hozzá.

5. A karrier fontos szerepet tölt be az életükben, ambiciózusak, munkájukra igényesek, teherbírásuk rendkívüli.

6. Csak akkor tudják száz százalékig önmagukat adni, ha olyan emberrel vannak, aki megérti őket.

7. A Kosokat a legtöbben extrovertáltnak tartják, de az igazság az, hogy sokszor kényszeríteniük kell magukat arra, hogy társaságba menjenek. Bár az embereket szeretik, és általában jól kommunikálnak, az átlagnál nagyobb igényük van a magányra.

8. Emberi kapcsolataikat komolyan veszik, szándékosan soha nem bántják meg azokat, akiket szeretnek. Vallják, hogy a kimondott szónak súlya van, ezért heves természet ide vagy oda, egy vita során kétszer is meggondolják, mit mondanak a másiknak.

9. Rendkívül intelligensek és tájékozottak, sok minden érdekli őket.

10. Egy Kos nem felejt. Akár pozitívumokról, akár negatívumokról van szó, jó, ha tudjuk: A Kos pontosan emlékszik rá.