Menü Bezárás

10 felület a lakásban amit minden nap fertőtleníteni kellene, de sokan kihagyják!

Kilincsek

Bizony ez gyakran kimarad a fertőtlenítésből, pedig a kilincsek azok, amiket minden alkalommal megfogunk, amikor elhagyjuk otthonunkat, valamint hazatérünk. Különösen a bejárati ajtó kilincsére ügyeljetek, valamint a mellékhelyiségek kilincseire is!

Villanykapcsolók

Fekete villanykapcsolót vettél, hogy ne látszódjon meg rajta a kosz? Ügyes, de a kórokozóknak ugyanolyan jó menedéket ad attól még. Elég gyakran használjuk ezeket is, viszont ehhez képest elég keveset fertőtlenítjük. Beestél a nagybevásárlásból este, felkapcsoltad a villanyt, hogy lepakolj, majd indultál is kezet mosni? Ez nagyon jó, de amikor a kipakolást követően lekapcsolod a villanyt a kórokozók még életben vannak!

Konyhapult

Itt szeleteled a hozzávalókat, de gondolj bele a boltból frissen megvásárolt dolgokat is ide teszed, amiknek a csomagolása könnyen szennyezett lehet. Fertőtlenítsd rendszeresen ezt a felületet is, és ügyelj rá, hogy ne egy helyre kerüljenek a boltból vásárolt potenciálisan szennyezett csomagolású alapanyagok és kész, félkész ételek!

Hűtő fogantyúja

Ez is egy kritikus pont, hiszen a boltból hazaérve az egyik legelső dolog, amit megfogsz, hogy elrakd a beszerzett dolgokat, de közvetlenül evés előtt is ezt fogdosod!

Csaptelepek

Ez is nagyon fontos. Egyre gyakrabban mosunk kezet a járványhelyzet miatt, ami nagyon jó, de az egész mit sem ér, ha a csaptelepeket nem fertőtlenítjük. Ne hagyjátok ki ezt se a listáról!

Mosógép kezelőpanelje

Arról is volt már szó, hogy a ruhákat is ajánlott gyakrabban mosni, a legjobb, ha hazaérkezés után rögtön megy is bele a gépbe, és indítod is a mosást. De bizony, ha ezeket megtetted, akkor javasolt a mosógép kezelőpaneljét azonnal fertőtleníteni.

Mobiltelefonok

Nagyon fontos a mobiltelefonokat is megfelelően fertőtleníteni, hiszen ezeket egész nap a kezünkben tartjuk, nyomkodjuk a tömegközlekedésen, elővesszük a boltokban, de aztán az ágyunkra is ledobjuk, sőt, telefonálás közben az egész felületet az arcunkhoz érintjük.

Laptop, számítógép billentyűzete

Mindenki home office-ol, online tanul, amihez számítógép kell, ha többen használtok egy laptopot, vagy számítógépet, akkor mindenképpen fertőtlenítsétek rendszeresen a billentyűzetet, és egeret is!

Távirányítók

Ezeket is elég gyakran fogdossuk elég sokan, ide-oda tesszük, nem tudni milyen kórokozók lehetnek rajta, ezért elővigyázatosságból nem árt a távirányítókat is gyakrabban fertőtleníteni!

Íróasztal

Nem elég a heti nagytakarítások alkalmával egyszer letörölni, hiszen egész héten otthon vagyunk, és szinte mindent az íróasztalunk felett csinálunk. Belegondoltál már mi minden fordul meg egyetlen nap alatt rajta? Fertőtlenítsd!

Forrás