Menü Bezárás

10 jele annak, hogy lelkileg teljesen kifáradtál!

A stressz nem csak a testi-, de a lelki egészségedre is káros hatással van. Ha éveken keresztül feszültségben és stresszben élsz, ne csodálkozz, ha előbb-utóbb ingerült, fáradt, reménytelen, kiégett, majd depressziós leszel.

Számtalan stresszlevezetési technika létezik napjainkban, alkalmazd a számodra legmegfelelőbbet még mielőtt nagyobb lenne a baj. Az alábbi tünetek arra utalnak, hogy igencsak elfáradtál lelkileg, itt az ideje, hogy csökkentsd a stressz hatását az életedben.

1. Egész nap nincs semmihez kedved, állandó fáradtság gyötör, nincs kedved kikelni az ágyból, mindig csak pihennél. Éjszaka rémálmaid vannak, zaklatottan alszol, reggel izzadtan, fáradtan ébredsz.

2. Megmagyarázhatatlan testi fájdalmak gyötörnek: izomfájdalom, görcsök, fejfájás, gyomorfájás, szédülés és homályos látás.

3. Ha valaki megkérdezi, hogy mi a problémád, nem tudsz rá válaszolni, mert igazából te sem tudod. Csak azt érzed, hogy nincs motivációd és energiád semmihez.

4. Szétesettnek és figyelemhiányosnak érzed magad. A tested és az elméd egyáltalán nincs összhangban.

5. Állandóan fokozott érzelmi állapotban vagy, erős hangulatingadozások gyötörnek. Egyik percben még tele vagy szeretettel, míg a másik pillanatban az egész világot az ellenségednek érzed.

6. Enyhe pánikrohamok, és krónikus szorongások gyötörnek.

7. Hiába vesznek körbe emberek, mégis magányosnak érzed magad. Mindenkiben kételkedsz, csak az ellenséget látod az emberekben, állandó védekező álláspontban vagy.

8. Állandó negatív gondolatok, féltékenység, düh, harag, szomorúság, kétségbeesés gyötör. Gyakran érzed úgy, hogy az egész világ ellened szegült.

9. Fizikai gyengeség gyötör, görbe a tartásod, erőtlenek a lábaid. Hiába mész edzőterembe, alig tudod mozgatni a végtagjaid. Kötelező feladatnak érzed a mozgást, ami nem boldogít.

10. Gyakran érzel félelmet, bizonytalanságot a jövővel kapcsolatosan. Úgy érzed, hogy szeretnéd az egész eddig életedet elfelejteni, és új lappal kezdeni mindent, mert ez a személyiség, ami te vagy most egyáltalán nem képes a boldog, kiegyensúlyozott életre.