Menü Bezárás

104 éves az ‘Elfújta a szél’ egyetlen, még életben lévő színésznője – így néz ki ma Olivia de Havilland

Nagyon kevesen maradtak mára Hollywood aranykorának sztárjai közül. De Olivia de Havilland, aki július 1.-jén töltötte be a 104 évet, mindig is kivételt képezett minden szabály alól.

A színésznő 1944-ben hozzájárult a régi stúdiórendszer lerombolásához, amikor is beperelte a Warner Brothers stúdiót. A bíróságon aratott győzelme hozzájárult a régi stúdiórendszer leállításához és a filmipar újrateremtéséhez.

De Havilland 1935-ben, 19 éves korában debütált a Szentivánéji álom filmváltozatában, ekkor a stúdió 7 éves szerződést kötött vele, ami akkoriban szokásosnak számított.

A Warner Brothers később olyan filmekben szerepeltette a színésznőt, mint a Blood kapitány, és a Robin Hood kalandjai. Mindkét filmben Errol Flynn mellett tűnt fel.

Számos filmben szerepelt, de az igazi hírnevet az Elfújta a szél hozta meg a számára, ami ma egyetlen igazi filmrajongó repertoárjából sem hiányozhat. 1939-ben, a Margaret Mitchell regényéből készült film premierjén 300 ezres tömeg ünnepelte a színésznőt. Ma ő a stáb egyetlen még élő tagja.

A színésznő több mint 50 éve Párizsban él, de már csak ritkán jelenik meg nyilvánosság előtt.

2017-ben ő lett a legidősebb nő, aki megkapta a brit Dame rangot II. Erzsébet királynőtől, ami a lovagi cím női megfelelője a brit érdemrendek sorában.

Arra a kérdésre, hogy érzi magát ebben az előrehaladott korban (ekkor még nem volt 100 éves), a színésznő így válaszolt: „Hogy mit gondolok az öregségről? Valósággal bolondulok érte. Semmiért nem cserélném el a világon!”.

Most, 4 évvel később, még mindig teljes életet él, és ahogy a képeket elnézzük, úgy tűnik, semmi akadálya, hogy még sok születésnapi tortán elfújja a gyertyát. Forrás

loading...