Menü Bezárás

115 éves volt: elárulta a hosszú élet titkát Amerika legidősebb embere

Túlélte a spanyolnáthát és a koronavírus-járványt, megélt két világháborút, a nagy gazdasági világválságot, az alkoholtilalmat és a Titanic elsüllyedését is.

Állítása szerint a kemény munka a hosszú élet titka 

Bessie Laurena Hendrics volt az Amerikai Egyesült Államok legidősebb embere a temetésével megbízott vállalkozás szerint. Egy idősotthonban halt meg Lake City-ben.

A nő 115 évet élt: megélhette a gyermeke 90. születésnapi ünnepségét is.

1907-ben született az Iowa állambeli Calhoun megyében. Ő volt az, aki sok más mellett túlélte a spanyolnáthát és a koronavírus-járványt, megélt két világháborút és a nagy gazdasági világválságot is – írja a 444.hu.

Öt gyermeke született és tanárnőként dolgozott. Az utolsó születésnapját még az otthonában ünnepelte.

112 éves korában egy újságíró megkérdezte tőle, hogy szerinte mi a hosszú élet titka. Azt felelte, hogy a kemény munka.

Bessie lánya pedig azt is elárulta, hogy a nő imádta az édességeket.

A világ legidősebb embere: a 121 éves férfi boldogan éli a mindennapjait

Andrelino Vieira da Silva 1901-ben született. A világ legidősebb embere egy videóban szerepel, amiben a hosszú élet titkát is elárulja, és amiben láthatjuk, hogy idős kora ellenére mennyire fitt és mozgékony.

A felvételt az egyik unokája készítette. Nagypapájáról pedig a következőket mondta:

„Vág az esze, mint a borotva, még mindig nagyon aktív, szeret a konyhában foglalatoskodni és ellátja magát. Szereti a forro nevű zenei stílust, és a mai napig rendszeresen jár táncolni is.”

A brazil férfinak fiatalokat megszégyenítő a gondolkodása, rendszeresen old meg logikai feladatokat, nagyon szórakoztatja őt ez a hobbi. Az üknagyapa még a koronavíruson is átesett, miután betöltötte a 121. évét. A férfi azóta is jól van és boldogan éli mindennapjait.