Menü Bezárás

12 évvel a fiuk születése után jöttek rá, hogy a gyerek valójában egy másik férfi fia, akivel még soha nem találkoztak

A házaspár majdnem 12 évvel fiuk születése után tudta meg, hogy egy tévedés következtében, egy idegen férfi a fiuk biológiai apja. A felismerés gyökeresen megváltoztatta a család életét.

Donna és Vanner Johnson boldog házasságban éltek két fiukkal, a Utah állambeli Salt Lake Cityben. Egy nap szórakozásból elvégeztek egy DNS-tesztet, amit elküldtek a 23andMe-hez, de miközben az eredményekre vártak, szinte teljesen meg is feledkeztek róla.

2019 nyarán Johnsonék házassági évfordulójuk megünneplésére készültek, amikor megérkeztek a mindent megváltoztató eredmények. Egy nap Vanner felhívta a feleségét azzal, hogy megjöttek az eredmények, de valami nincs rendben velük.

Fotó: Johnson család

Később leültek, és alaposan átnézték a teszteredményeket, amelyekből kiderült, hogy kisebbik fiuknak nem Vanner a biológiai apja. Az eredmények anyaként Donnát jelölték meg, de az apa rubrika alatt az „ismeretlen” szó állt.

A szülők kezdetben arra gondoltak, tévedés történhetett a teszttel kapcsolatban. Mindig is tudták, hogy fiaik természete eltérő, de az eszükbe sem jutott, hogy ennek genetikai okai lehetnek. „Megnéztem a fiam eredményeit, és azt írták, hogy rajtam keresztül van egy féltestvére, és akkor minden összeomlott. Tudtam, hogy valami nincs rendben” – idézte fel az édesanya.

Első gyerekük születése után Vanner három sérvműtéten esett át, és mivel közben megsérült az ondóvezetéke, természetes módon nem lehetett több gyerekük. Mivel azonban mindig is nagy családot szerettek volna, a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek. Az IVF sikeres volt, és Donna nem sokkal később teherbe esett második fiukkal, Timmel.

Fotó: Johnson család

A megdöbbentő DNS-eredmények birtokában Donna és Vanner végre megtudták, mi történt a közel 12 évvel ezelőtti IVF-eljárás során – egy másik férfi sejtjeit használták fel Donna petesejtjének megtermékenyítésére. A felismerés az érzelmek valóságos hullámvasútját eredményezte.

A szülők is nehezen fogadták a hírt, de tudták, hogy mindenképpen el kell mondaniuk Timnek, mire jöttek rá, ezért Vanner elvitte a fiát fagyizni, hogy közben elbeszélgethessen vele. „Mivel velem történt a hiba, úgy éreztem, nekem kell beszélnem vele, mint apa a fiával. Ezért elvittem a fiamat fagyizni” – mesélte Vanner.

Fotó: Johnson család

A szülők mindig is őszinték voltak Timhez, így a gyerek azt is tudta, hogy IVF-kezeléssel fogant, ami egy jó kiindulópont volt a beszélgetéshez. Az apa ezután megkérdezte a fiát, emlékszik-e a DNS-tesztre, amit közösen elvégeztek. Amikor Tim igennel felelt, Vanner így folytatta:

„Elmondtam, hogy a vizsgálatok kimutatták, hogy amikor megfogant, valami történt a laborban, valami keveredés, és kiderült, hogy nem én vagyok a biológiai apja.”

A 12 éves fiú végig lefelé nézett, amíg az apja beszélt, majd a megdöbbentő hír hallatán elfordult, és kinézett az ablakon. Aztán az apjára nézett, és megkérdezte, biztos-e abban, amint mondott. Miután Vanner megerősítette az elhangzottakat, Tim azt mondta: „Csak azt szeretném, ha tudnám, hogy néznék ki a te génjeiddel.”

Fotó: Johnson család

„Azt mondta, bármi is történjen, én továbbra is az apja vagyok. Én pedig azt feleltem, hogy igen, mindig az apja maradok” – idézte fel Vanner.

Beletelt néhány hétbe, mire Tim feldolgozta az információt. Ekkor a házaspár elsőszülött fiával is megosztotta a hírt, aki meglepően jól fogadta azt. „Nem számít. Még mindig az öcsém” – mondta.

Tim beleegyezésével keresni kezdték a biológiai apát. Elvégeztek még egy DNS-tesztet az Ancestry.com-tól, és az eredmények több rokont is találtak – nagynéniket, unokatestvéreket és egy nagymamát.

Tim két apjával – Fotó: Johnson család

Végül Johnsonék Coloradóban találtak egy házaspárt, Devin és Kelly McNeilt, akiknek három saját gyerekük volt. Úgy tűnt, Devin lehet Tim biológiai apja. Devin mesélt a feleségének egy furcsa telefonhívásról, amelyet egy Vanner nevű férfitól kapott, aki megkérdezte, vettek-e valaha részt IVF-kezelésen.

Johnsonék és McNeilék a FaceTime-on vették fel a kapcsolatot, és Devin végül beleegyezett, hogy elvégez egy DNS-tesztet, amit természetesen Johnsonék fizettek. Miközben az eredményekre vártak, tartották a kapcsolatot, és Donna megpróbálta felfedezni a közös vonásokat Tim és Devin arcán, de nem igazán látott hasonlóságot Devin szakálla miatt.

Fotó: Johnson család

Később azonban látott egy képet Devinről, amin a férfinak nem volt szakálla, és ekkor felfedezett egy gödröcskét az állán, pontosan ugyanolyat, amilyen Timnek is volt. Nem sokkal később a teszteredmények is beigazolták a feltételezésüket – Devin volt Tim biológiai apja.

Ezután McNeilék leültek három gyermekükkel, akik akkor 6, 8 és 13 évesek voltak, és elmondták nekik, hogy van egy féltestvérük. A gyerekek jól fogadták a hírt, és izgatottan várták, hogy találkozhassanak Timmel. 8 éves fiuk rendkívül éretten viselkedett, és még valami olyasmit is mondott, amit Kelly nagyon bölcsnek talált.

„Azt mondta: „Egyszer hallottam egy műsorban, hogy az élet nem mindig adja meg azokat az ajándékokat, amelyeket szeretnél, de az igazi ajándék maga az élet.” Valami rajzfilmből volt, amit nézett. Emlékszem, arra gondoltam, hogy ezt fel kell jegyeznünk, mert a fiunk mindannyiunknak megtanított valami fontosat” – mesélte Kelly.

Miután fény derült az igazságra, mindkét család kártérítést követelt a klinikától, ahol elkövették a hibát. Bár még mindig nem sikerült teljesen feldolgozniuk a történteket, továbbra is tartják a kapcsolatot, és közel állnak egymáshoz. Forrás