Menü Bezárás

15 dolog, amire emlékezned kell, amikor összetörték a szívedet – Hidd el, a fájdalom elmúlik

Ne sírj, amikor a Nap eltűnik az égről, mert a könnyektől nem fogod látni a fényes és gyönyörű csillagokat. Ugyanez a helyzet egy kapcsolat végén is – ne temetkezz keserűségbe a szakítás után, mert akkor soha nem fogod tudni értékelni azokat a jó dolgokat, amelyek életednek ebben a fejezetében történnek.

Mindannyian tudjuk, hogy a szakítás igazi rémálom. Olyan érzés, amit nem is tudsz szavakkal leírni. A szíved összetörik, nem tudsz aludni éjszakánként, a könnyeid megállás nélkül folynak, és olyan érzés, mintha az egész tested fájna.

Bár elsőre nehéz elfogadni, ezek a fájdalmas érzések valójában jó jelek, mert azt mutatják, hogy szerettél, próbálkoztál, hagytad, hogy megtörténjenek veled a dolgok, és az élet fontos leckéket tanítson neked. Hidd el, ez a fájdalom is el fog múlni. Hamarosan jobban leszel, és újra mosolyogni fogsz.

A következő 15 dologra kell emlékezned egy szakítás után, amikor összetörték a szívedet!

1. Az az érzés, ami most összetöri a szívedet, ugyanaz az érzelem, ami idővel, fokozatosan meg fogja gyógyítani azt.

2. Annak a személynek, akit szerettél, és aki annyira megbántott, a jelen pillanatban már nincs mit nyújtania neked. Fogadd el ezt, és lépj tovább.

3. Feltehetsz magadnak ezer kérdést arról, hogy mi történt, lejátszhatsz különböző jeleneteket a fejedben és hibáztathatod önmagadat a történtekért, de van ennek még bármi értelme? Semmi sem fog megváltozni ettől.

4. Van néhány fejezet az életünkben, amit világos magyarázat nélkül kell lezárnunk. Nincs értelme arra pazarolnod az energiádat, hogy megpróbálj ragaszkodni valamihez, aminek nem kell az életed részének lennie. Lépj tovább.

5. Amit megtapasztaltál, az egy életre szóló lecke. Ez nem elvesztegetett idő, ne hazudj magadnak. Fogadd el, hogy így kellett történnie, vond le a tanulságokat, és lépj tovább.

6. Egy nap mosolyogva fogsz visszatekinteni életed ezen időszakára. Büszke leszel magadra és mindarra, amit azóta elértél. Hihetetlen változások mennek majd végbe az életedben.

7. A váratlan változások az életben tökéletes alkalmak arra, hogy elengedj egy helyzetet, hogy valami még jobbat fogadj el, ami az utadba kerül. Fordítsd a figyelmedet azokra a lehetőségekre, amiket az Univerzum a jelenben kínál neked.

8. Soha ne feledd: másokat nem tudsz megváltoztatni, de önmagadat igen. Minden interakció, minden elutasítás, minden sérelem, minden lecke, minden szakítás egy újabb lehetőség arra, hogy változtass magadon.

9. Az életnek és Istennek nagy tervei vannak veled. El sem tudod képzelni, mi minden vár még rád az életben.

10. Mindig jobb egyedül lenni, mint egy mérgező kapcsolatban olyasvalakivel, aki megbánt, nem áll melletted, és csak kihasznál. Ne áldozd fel magadat a szerelem kedvéért. Ne veszítsd el önmagadat, hogy megments valakit, aki nem akarja, hogy megmentsék.

11. Ez is elmúlik majd. Az idő segít teljesen begyógyítani a sebeket, csak légy türelmes.

12. Néha szükséged van arra, hogy összetörjék a szívedet, hogy felébredj, és rájöjj, sokkal többet érdemelsz annál, mint amit eddig kaptál.

13. A szakításra ne veszteségként gondolj, hanem ajándékként, amely megtisztítja életed útját az akadályoktól, és segít közelebb kerülni az életcélodhoz.

14. A fájdalom, amit most érzel, segít, hogy erősebbé válj.

15. Szükséged van arra, hogy a szíved összetörjön ahhoz, hogy fejlődj, és igazán szeretni tudj, amikor az igazi lelki társad megjelenik az életedben.