Menü Bezárás

2020 a fájdalmas tanulságok éve, 2021 a múlt hátrahagyásáról és a továbblépésről fog szólni!

A 2021-es év reményeink szerint pozitív változásokat hoz mindannyiunk életében. Ha már megtanultuk a leckét, próbáljuk hátrahagyni a múlt eseményeit, és menjünk előre, céltudatosan és reményekkel telve a legjobb tudásunk szerint.

Íme, néhány egyszerű módszer, mely segítségedre lehet, ha válaszút elé kerülsz, és nem tudod, merre tovább!

1. Fogadd el, ami történt

Vedd számba az életed fontosabb eseményeit, és döntsd el, hogy mi az, ami igazán fontos számodra. Ne menekülj a helyzet vagy az érzések elől, légy őszinte, és ismerd fel azokat a dolgokat, amelyektől eddig féltél, vagy amit elhanyagoltál.

2. Vizsgáld meg az életed

Gondold át, milyen is most az életed, és tedd fel magadnak a kérdést, hogy szeretnél-e más valaki helyében lenni. Van valami olyan az életedben, amin változtatni szeretnél? Mi az, amivel nem vagy elégedett, amit fejleszteni szeretnél?

3. Célok kitűzése

Készíts egy részletes listát a céljaidról, fogalmazd meg a legfontosabb terveidet. Mi az, amit meg kell tenned, hogy helyreálljon az egyensúly az életedben?

4. Tervezd meg a feladataid!

Tudatosan építsd fel az előtted álló évet, mi az, amit el kell végezned a következő héten, hónapban, évben. Szabj magadnak határidőket, és próbáld betartani őket. Mi az, amit most egy kicsit másképp csinálnál, mint az elmúlt évben, a múltad melyik részével nem vagy elégedett?

5. Elemezd magad

Mi a legfontosabb dolog, amit mostanában tettél? Hogyan tudnál még jobban a célodra koncentrálni? Hogyan szabadulhatsz meg félelmeidtől, kétségeidtől, szorongásaidtól, aggodalmaidtól? Mit érzel, amikor elértél egy számodra nagyon fontos célt?

6. Készülj fel!

Melyek azok a félelmek, amelyek nem engedik, hogy kitarts a terveid mellett? Miben kételkedsz, mitől rettegsz? Készülj fel a legrosszabbra, vedd számba, hogy mi történhet akkor, ha bekövetkezik, amitől rettegsz. Készíts listát, és máris közelebb kerülsz, ahhoz, amitől félsz, és így könnyebben le tudod győzni.

7. Bátorítsd magad!

Fogalmazz meg olyan megerősítéseket, amelyeket mondogathatsz magadnak a nehezebb időkben is, amikor rád tör a pánik. Hidd el, hogy minden rendben lesz, bátorítsd magad.

8. Kérj segítséget!

Van valaki, akihez nehéz időkben fordulhatsz, aki támogat, motivál, szeret és elfogad? Keressen valakit, aki segít, hogy legyőzd a belső démonjaidat, és aki együtt tud örülni veled az apró sikereidnek is.

9. Bízz abban, hogy minden rendben lesz!

Nem számít, milyen helyzetben vagy most, ne felejtsd el, hogy minden rendben lesz. Lehet, hogy most sötét van, de hamarosan felkel a nap, a vihar nem fog örökké tartani.