Menü Bezárás

2700 km-t tett meg gyalog a fiú, Palermótól Londonig, hogy megölelhesse a nagymamáját!

A 10 éves Romeo Cox egy igazi hős, hiszen 2700 km-t gyalogolt a világjárvány idején, hogy találkozhasson a 77 éves nagymamájával.

A világjárvány miatt felfüggesztették a Szicíliából Angliába tartó járatokat, de a fiatal fiú mégsem hagyta, hogy a szigorú karanténszabályok útjában álljanak.

“Másfél éve nem láttam a nagyit, ezért titokban azt terveztem, hogy elmegyek hozzá. Megkérdeztem a szüleimet, és ők legalább 50-szer elmondták, hogy nem lehet, majd végül egyezséget kötöttünk, hogy csak akkor mehetek, ha összes Covid-biztonsági intézkedést betartom” – mondta Romeo.

Miután szülei beleegyeztek, Romeo megtervezte az utat, és közben arra gondolt, hogy hasznos lenne, ha magával vinné az édesapját, hiszen mégiscsak egy felnőtt. A 46 éves Phil Cox veterán újságíró és filmrendező, akinek első kézből szerzett tapasztalata volt már a háborús övezetekről, így ez nagy segítséget jelentett az ideális és kedvező utazási körülmények megtervezéséhez.

Romeo és Phil június 20-án indultak útnak. Átmentek Olaszországon, Svájcon, Franciaországon és sok éjszakát töltöttek a csillagos ég alatt. Útközben sok viszontagságban volt részük, érte őket kóbor kutya támadás, eltévedtek, küszködtek erős lábfájással, összebarátkoztak egy vad szamárral, és eltöltöttek egy kis időt az észak-calais-i menekülttáborban, de csak nem adták fel, mentek tovább rendületlenül.

Romeo közben egy nagyon fontos küldetést teljesített: pénzt gyűjtött a menekült gyerekek megsegítésére. Amikor családja Palermoba költözött, Romeót néhány olyan barátra talált, aki mindenben kiállt mellette, bátorította, támogatta. Romeo elmesélte Randolphnak, a legjobb barátjának a történetét, akinek családjával együtt gyakran kellett nagyon sokat gyalogoljon, miközben Ghánából Olaszországba menekültek.

“Még messzebb gyalogolt, mint én ezen az úton, de ő étel és víz nélkül, tele félelemmel. Közben pedig az életét kockáztatta” – mondta Romeo. “Segített nekem, amikor Szicíliába érkeztem, ezért cserébe segíteni akartam neki és a többi kiszolgáltatott gyermeknek.”

Romeo az út során a célul kitűzött 15 000 fontból közel 14 000 font adományt gyűjtött össze.

Szeptember 21-én apa és fia megérkezett a londoni Trafalgar térre, ahol kötelezően két hetet töltöttek karanténban, mielőtt megtették volna a Rosemary nagyi otthonába vezető út utolsó szakaszát.

“Most fáradtnak érzem magam, mint egy öreg, 100 éves férfi” – gúnyolódott Rómeó – “, de olyan szórakoztató volt ez az út. Amikor már látszott a nagymama háza, Romeo örömében elkezdett futni, majd egy erős szorító öleléssel üdvözölte a nagyit.”

“Először nem hittem, hogy ezt tényleg véghezvitte az unokám. Örök szeretet és hála töltött el. A gyerekek reményt adnak nekünk, és megmutatják az élet értelmét. A világ összes nagyijának nevében szeretnék köszönetet mondani Romeónak ” – mondta meghatódva a nagymama.

Fotók: Romeo Cox/Instagram

Forrás