Menü Bezárás

3 szomorú ok, amiért a férfiak sokkal tovább maradnak egy mérgező kapcsolatokban, mint a nők

Nem minden kapcsolat szól örökre, és van, amikor ez így is van rendjén. De a statisztikák azt mutatják, hogy a férfiak hajlamosak tovább maradni egy mérgező kapcsolatban, mint a nők.

A statisztikai adatok szerint például az amerikai válások megdöbbentő 80 százalékát nők kezdeményezik. De vajon mik az okai annak, hogy a férfiak tovább maradnak mérgező kapcsolatokban, és milyen pszichológiai tényezők állnak a háttérben?

3 szomorú ok, amiért a férfiak sokkal tovább maradnak egy mérgező kapcsolatokban, mint a nők

1. Attól tartanak, hogy túl sok időt vesztegettek el

Egy kapcsolat soha nem teljes időpocsékolás, még ha nem is ér jó véget, és az sem jó megoldás, ha csak azért maradunk egy kapcsolatban, hogy ne érezzük azt elpazarolt időnek.

Minden kapcsolat és minden szakítás fejlesztheti az önismeretünket, és tanulhatunk a tapasztalatainkból, hogy megtudjuk, pontosan milyen partnerre vágyunk.

2. Azt hiszik, hogy rendbe tudják hozni a kapcsolatot

Egy kapcsolatban felmerülhetnek olyan akadályok, vagy nézeteltérések, amiket nem lehet áthidalni. Ha erősen ragaszkodsz valamihez, ami már elmúlt, az csak további neheztelést és megvetést szül, de a kutatások szerint 6 férfiból 1 legalább 6 hónapig marad egy rossz kapcsolatban, abban a reményben, hátha jobbra fordulnak a dolgok. A probléma az, hogy ez egy ördögi kört teremthet, mert ezt csak még több elvesztegetett időként fogják majd fel.

A kutatások szerint a szakítások aktiválhatják agyunknak ugyanazt a részét, amit a fizikai fájdalom vált ki. A legjobb dolog, amit tehetsz, ha elfogadod, hogy ez egy mentális és fizikai veszteségérzet, (amit a dopaminszint csökkenése is táplál), és felkészülsz az érzelmek széles skálájára.

3. Úgy érzik, hogy kordában kell tartaniuk az érzelmeiket

Míg a nők könnyebben megnyílnak a barátnőik és családtagjaik előtt a problémáikkal kapcsolatban, a férfiaknak ez nehezére esik, és inkább visszafojtják az érzéseiket a barátaik előtt. Gyakran előfordul, hogy egy férfinek a párja az egyetlen igazi bizalmasa, ezért ennek a kapcsolatnak az elvesztése a számukra még ijesztőbb lehet.

De ahelyett, hogy alkoholba vagy videójátékokba fojtanák a bánatukat, fontos, hogy segítséget tudjanak kérni a szeretteiktől, és nyíltan beszéljenek a problémáikról.