Menü Bezárás

3-szor szúrt tizedikes Kolompár, egy a tanárnő tüdejét eltalálta. Az életéért küzdenek

Csütörtökön, dél környékén megszúrtak egy tanárt a győri Jedlik Ányos középiskolában, értesült az Index. A rendőrség az információkat sajtóközleményben erősítette meg, azt írták, a feltételezett elkövetőt elfogták, a sértettet, vagyis a tanárt kórházba vitték.

Az atv.hu-nak egy, az iskolába járó diák részletesen elmesélte, hogyan élték meg más osztályok a késelést és a történteket. Épp dolgozatot írtak, amikor az alattuk lévő teremből hatalmas sikoltást és nagy hangzavart hallottak. Ezt követően a folyósón szaladó emberekre lettek figyelmesek.

Nem tudták, pontosan mi történt, de az egész osztály megijedt – közben a rádión keresztül mindenkit felszólítottak, hogy ne hagyja el a termet, és a diákok maradjanak a tanárokkal. 13 órakor pedig mindenkit hazaengedtek.

Az atv.hu-nak nyilatkozó diák azt mondta, hogy az elkövető 10.-es, az áldozat pedig matekot és fizikát tanít. A tanuló úgy tudja, hogy az elkövető nagyon jó tanuló, viszont hármast kapott a dolgozatára, ezért támadt az áldozatra. A tanárnőt több (a diák úgy tudja, három) szúrt sebbel szállították kórházba, egy elvileg a tüdejét is elérte. A pedagógus a helyszínen elájult, a diáktársai fékezték meg a elkövetőt.

Arról, hogy az iskolában hogyan fogják kezelni és feldolgozni az esetet, még nincs információ, holnap elvileg ugyanúgy tanítási nap lesz.