Menü Bezárás

„40 éves, egyedülálló és gyerek nélküli nő vagyok, de miért is annyira elfogadhatatlan ez?”

„Csak gondolj azokra az órákra, amiket pihenéssel, alvással tölthetnél, míg az emberiség egy másik része alvásmegvonással küzd, gondolj azokra az éjszakákra, amikor egyetlen gyermeksírás sem riaszt fel. És gondolj az ünnepekre, amelyek így sokkal nyugodtabbak lesznek” – vallja Emma John, aki döntésének köszönhetően pénzt és időt spórolt meg.

A fiatal nők egyik legbosszantóbb és legellentmondásosabb témája nem más, mint a gyermekvállalás kérdése. A legtöbb nő gyakorlatilag küzd ezzel a teherrel, mert vagy nem találta még meg a megfelelő partnert a családalapításhoz, vagy egyáltalán nem érzi még késznek magát arra, hogy az élete egy örökreszóló fordulatot vegyen.

A társadalmunk jelenlegi felfogása szerint azok a nők, amelyek úgy döntenek, hogy nem vállalnak életük során gyereket, megvetendőek, hiszen mi más lehetne az élet igazi értelme, mint egy kisgyermek?

Emma szeret szingli lenni

A brit írónő, Emma John is hasonló kérdések és világnézetek kereszttüzében határozta el magát amellett, hogy igenis joga van ahhoz, hogy úgy rendelkezzék saját sorsa felett, ahogyan az neki jól esik.

Emma már hosszú ideje kereste azt a férfit, aki mellett úgy érezte volna, hogy egy életre el tud köteleződni, ám az évek során nem lelt rá erre a bizonyos férfire. Emma a sokadik próbálkozás után már érezte, lehet, hogy az élet nem olyan sorsot szánt neki, ami mellett ő jelenleg foggal-körömmel kitart, és hát az évek kíméletlenül teltek közben. Emma ma már elmúlt 40, és ráeszmélt, hogy házasság és gyerek nélkül is lehet tökéletes és teljes életet élni.

„Nincsenek kompromisszumok, nincs unalmas időtöltés egy hátszóház kávézójában, míg a gyerek odabent kitombolja magát. A párod szokásai, akaratai nem fárasztanak le és az idővel sem kell felvenned a versenyt, hogy elvidd a gyereket mindenféle iskolán kívüli tevékenységre” – nyilatkozta Emma a The Sunnak.

Nemrég egy könyvet is írt

Emma jelenleg azon dolgozik, hogy választását egy novelláskötet keretein belül is megértesse a nagyközönséggel. Legfőbb küldetésének érzi azt, hogy történetével ledöntse a gyerektelen anyukákkal szemben támasztott sztereotípiákat.

Könyvében őszintén beszél az érzéseiről, és az okokról, amiért úgy döntött, egyedül szeretné leélni az életét. Talán számunkra is tartogathat tanulságot Emma sorsa, hiszen a legtöbb nő sosem tapasztalja meg, hogy milyen is lehet az élet család nélkül, ezért Emma kötetét mindenképpen kellő nyitottsággal forgassuk! Forrás