Menü Bezárás

5 dolog, amit csak az tanul meg, aki viselte már gondját idős embernek az utolsó napjaiban!

Elveszíteni egy családtagot soha nem könnyű dolog, aki pedig végig mellette van beteg, haldokló szerettének, talán még nehezebb az elengedés!


De mi történik akkor, amikor valaki idős szerettét gondozza az utolsó napjaiban? Lássunk 5 dolgot, amit csak az tanul meg, aki már átesett ezen!

Hamarosan vége

Maga a tudat, hogy nem sok van háta szívfacsaró. Ilyenkor előkerülnek régi történetek, soha nem hallott dolgok, titkok, olyan dolgok, amiket korábban szerettünk nem tudott elmondani, vagy nem mert.

Alvás

Aki egy idős ember mellett tölti az utolsó perceket pontosan tudja mennyire fontos minden másodperc is. Amíg alszanak, vigyázzuk őket álmukban, de közben rettegünk mélyen legbelül, hogy vajon felébrednek még egyszer?

Testük lassan gyengül

Folyamatosan azt tapasztalhatjuk, hogy szerettünk mozgása, fizikális aktivitása csökken, gyengül és lassan már egy poharat sem képes a szájához emelni. Hatalmas segítség és megnyugtató erő lehetünk ilyenkor a számukra, hogy mellettük vagyunk.

Békülés

Minden megmaradt erejével arra törekszik, hogy befejezetlen kapcsolatait rendbe tegye, régi vitáit eltörölje, megbocsásson és utoljára bocsánatot kérhessen azoktól, akiket ő bántott.

A halál emlékeztet

Talán a legfontosabb tanulság ilyenkor az, hogy a halál emlékeztet minket az elkerülhetetlen végre és arra, hogy hogyan érdemes meghalni, miként kell élni.