Menü Bezárás

5 féltőn örzött titok, amelyről csak 2 ember tud a világon

Sok ember nem tud titkot tartani.Ez nem túl jó tulajdonság. A titoktartás szükséges lenne ha azt szeretnénk, hogy mások bízzanak bennünk. A történelmünk is őriz 6 legendás titkot. Amit az emberek nem csak úgy elárultak egymásnak, hanem a halálos ágyukon adták át az örököseiknek. Ezek az igazi titkok.

1. Birodalmi szalvéták.

Érdekesség, hogy van egy szalvéta hajtogatási forma amelyet kevesen ismernek. Az Osztrák-Magyar Birodalom idején csak a birodalmi szolgák egy rétege ismerte. A szolgák ezt a szalvétahajtást csak a császárnak csinálhatták meg, mikor vacsorázni kívánt. Ez a tudást a szolgák csak utódaiknak adták át. Ma már a földön csak 2 olyan ember él aki ismeri ezt.

2. A győztes név.

Az Oscar nyertesei. Ezt a rendezvényt minden évben hatalmas titok övezi. Nem véletlen. A jelöltekre hatalmas összegű fogadásokat kötnek. A teljes eredményt csak 2 ember ismerheti. Brad Oltmanns és Rick Rosas tudja, kik nyerik a díjat mind a 24 kategóriában. És a gála előtti 48 órában tisztázódik számukra is.

3. Az Ayapaneco nyelve

A mexikói nyelv őseként ismert. A spanyol gyarmatosítás után a nyelv elkezdett kikopni a köztudatból. Ma már 2 ember van a világon, akik ezt a nyelvet beszélik: Manuel Segovia (75 éves) és Isidro Velazquez (69 éves), akik Tabasco (Mexikó) déli államában Ayapán élnek.

4. Led Zeppelin szimbólum jelentése

5. A Chartreuse likőr recept

A franciák által gyártott likőrt, a Carthusian Order szerzetesek találták fel 17. században.A likőr fő jellemzője, hogy 130 féle gyógynövényből készül. Egyébként mindegyik gyógynövényt hatalmas titok övezi. Jelenleg is két szerzetes ismeri csak az eredeti receptet.