Menü Bezárás

5 ok, amiért érdemes banánt fogyasztani mindenkinek!

A banán az egyik legkedveltebb déligyümölcs. De nem csak nagyon finom, hanem kimondottan jót tesz az egészségünknek!

1. Fekély elleni védelem

Réges-régen felismerték a banán savkötő hatását, amely véd a gyomorfekély és gyomor egyéb betegségeitől, többek között a fekélytől. Egy kutatás szerint a banán és tej turmixolt keveréke jelentősen meggátolja a savtermelést.

2. Bélrendszeri panaszok

A banán nagyon jó választás attól függetlenül, hogy milyen betegséggel vagy problémával nézünk szembe. Például, a hasmenésben szenvedünk csökkenti a szervezetben az elektrolitokat, de a banán segítségével a szervezetet káliummal pótoljuk, amely egyike a legfontosabb elektrolitnak, amely a szívfunkciókért felelős.

3. Látás javítása

Egy kutatás szerint nagyon fontos, hogy naponta legalább 3 gyümölcsöt elfogyasszunk, mert ez meggátolja a makula degenerációját, amely az idős személyeknél az első oka a látás elvesztésének.

4. Védi a csontokat

A gyakori banánfogyasztás segíti a szervezetben a kalcium felszívódást és ennek köszönhetően a csontok erősebbek és egészségesebbek lesznek hosszú időn keresztül. Ezen kívül a banán gazdag A vitaminban, amely védelmet nyújt a krónikus betegségektől, megvéd a ráktól, szív- és érrendszeri betegségektől, valamint a cukorbetegségtől.

5. Védi a vese egészségét

A kutatók arra ösztönöznek, hogy minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk, főleg banánt, mert ez megelőzi a veserákot.