Menü Bezárás

6 jel, ami arra utal, hogy valakinek magasan fejlett a hatodik érzéke

Mindannyian ismerjük az öt fő érzékszervet: a látást, hallást, ízlelést, tapintást és szaglást. Emellett azonban van egy hatodik érzékünk is: ez az intuíció, megérzés vagy extraszenzoriális percepció.

Ahhoz, hogy ezt használni tudjuk, meg kell nyitnunk az elménket, és hinnünk kell ebben a képességünkben. Ez egy igazi ajándék, ami megvédhet bennünket a nehéz helyzetekben, segíthet olvasni az emberek valódi szándékaiban, és lehetővé teszi, hogy olyan döntéseket hozzunk, amelyek összhangban vannak valódi énünkkel.

Olyan dolgokat érzékelhetünk általa, amik a többi érzékszervünkkel nem lennének lehetségesek. Például előfordulhat, hogy belépsz egy ismeretlen helyre, és hirtelen elönt a balsejtelem érzése, ami arra késztet, hogy távozz onnan. Lehet, hogy nem tudod, mi késztetett megállásra, vagy miért döntöttél úgy, hogy nem mész tovább, de ez tűnt a helyes döntésnek. Lehetséges, hogy később rájössz, milyen veszély fenyegetett volna ott, de az is lehet, hogy soha nem tudod meg, mi volt az, amitől a megérzésed megóvott.

A következő 6 jel arra utal, hogy rendkívül magasan fejlett a hatodik érzéked!

1. Azonnal olvasni tudsz az emberekben

Azok, akiknek fejlett a hatodik érzékük, általában nagyfokú empátiával rendelkeznek mások iránt, és könnyen olvasnak másokban. Ez az empátia annyira jól működik, hogy képesek megállapítani, hogy érzi magát egy másik ember, anélkül, hogy látnák az arckifejezését, vagy közelebbről ismernék az illetőt. Ennek azonban megvan az a hátránya, hogy fárasztó lehet olyan emberek társaságában lenni, akik tele vannak negatív energiával. Haragjuk, frusztrációjuk vagy szomorúságuk hatással lesz rád, hiszen mindent intenzíven átérzel.

2. Fizikai jelek nélkül is látsz vagy érzékelsz dolgokat

Nincs szükséged vizuális információkra ahhoz, hogy tudomást szerezz bizonyos dolgokról. Ha például elveszíted a kulcsodat, furcsa módon ráérzel arra, hol találhatod meg, és általában igazad is van. De az is lehet, hogy amint belépsz egy helyiségbe, képes vagy érzékelni, mi történt ott a múltban, sőt, néha homályos sejtéseid lehetnek azzal kapcsolatban is, mi fog történni a jövőben. Ez a képesség, hogy fizikai vagy kézzelfogható jelzések nélkül is „látod” az embereket, a helyeket és az eseményeket, arra utal, hogy fejlett a hatodik érzéked.

3. Empata vagy

Nemcsak a saját érzéseiddel és intuícióiddal vagy tisztában, hanem könnyen rá tudsz hangolódni mások érzelmeire is. Néha elég, ha belépsz egy szobába, és máris megérzed az ott uralkodó energiát, és tudod, ki érzi magát szomorúnak vagy levertnek. Bár ez nagyon gondoskodó családtaggá vagy baráttá tesz téged, ugyanakkor rendkívül megterhelő is lehet.

Tudod, ha valaki hazudik vagy rejteget valamit. Érzed, ha valaki elrejti a valódi érzéseit, és olvasol a sorok között. Még ha telefonon vagy üzenetben is beszélsz valakivel, és az illető azt mondja, hogy minden rendben van, akkor is ki tudod szűrni az igazi érzéseit, és megérzed, ha valami nincs rendben.

4. Az ösztöneid azonnal megérzik a veszélyt vagy a kellemetlenséget

Nagyon erős megérzésed van, ha valami nem stimmel. Ez néha olyan érzés lehet, mint egy gombóc a gyomrodban. Vagy egyszerűen nyugtalannak érzed magadat. Ha igent mondasz valamire, amire nemet kellett volna mondanod, azt azonnal megérzed a zsigereidben.

Megérzed, ha valaki, akit szeretsz, nincs jól, még akkor is, ha fizikailag távol van tőled. Hasonlóan ahhoz, ahogy egy újdonsült anya ösztönösen tudja, mire van szüksége a csecsemőjének, te is megérzed szeretteid szükségleteit, vagy éppen az általuk tapasztalt kellemetlenségeket.

Előfordulhat, hogy hosszú évek után hirtelen eszedbe jut valaki, és az illető váratlanul felhív. Mindezek arra utalnak, hogy erős ösztöneid vannak, amelyek túlmutatnak a logikán.

5. Előre tudod, hogy fognak alakulni a dolgok

Gyakran vannak megérzéseid bizonyos dolgokkal kapcsolatban, és ez több mint logikus következtetés. Előre tudod, hogy fognak alakulni a dolgok vagy ki fog megnyerni egy versenyt, esetleg megérzed egy vállalkozás sikerét. Ez az oka annak is, hogy néha félsz cselekedni, vagy halogatod a dolgokat. De az is lehet, hogy rettenthetetlennek és nyugodtnak érzed magadat egy olyan időszakban, amikor mások szoronganak vagy aggódnak.

6. Mélyen kötődsz az állatokhoz és a természethez

Minden élőlényben érzékeled az élet forrását. Legyen az egy madár a parkban, vagy egy növény az ablakpárkányodon, intuitív módon kapcsolódsz minden élő szervezethez. A kutyák, macskák és más háziállatok azonnal a szívükbe zárnak.

Képes vagy megnyugtatni őket, és jól érzik magukat a közeledben. Ugyanakkor a természet közelsége is mélységes nyugalommal tölt el, és akkor érzed magadat a legjobban, ha fák, tenger vagy valamilyen más víz, esetleg hegyek vesznek körül.