Menü Bezárás

73 éves nő hasi fájdalomra panaszkodott… “Kőgyereket” hordott a hasában

Bármi okozhat hasi fájdalmat, azonban ami ezzel a nővel történt, elképesztő. Jó ideje már fájdalmakra panaszkodott és rossz közérzete volt, így orvoshoz ment. A röntgenfelvételek megdöbbentő igazságot tártak fel.

Lehet, hogy a 73 éves nő gyermeket vár?

Az idős néni alapvetően normális életet élt, egy ideje azonban komoly gyomorfájdalmakra és rossz közérzetre panaszkodott. Orvosohoz fordult, hogy kiderüljön és ekkor jött a meglepetés…

A nő 35 éven keresztül hordott a hasában egy hét hónapos, 2 kg súlyú magzatot. De, hogy nem vette észre?

A magzat elhalt és “kőgyerekké” vált. Ha egy magzat az anya testében meghal, akkor az veszélyezteti a nő egészségét. Ha nem távolítják el, akkor a szervezet maga próbál küzdeni ellene. Ekkora méretű magzatnál már a szervezet nem tudja “spontán” kilökni. Hogy ne alakuljon ki belső fertőzés, ezért a magzat elmeszesedik és így válik belőle “kőgyermek”. Ebben a formában évtizedekig észrevétlen maradhat. Így történt a 73 éves nő esetében is.

Nem ez az első ilyen eset a történelem során. Ezt egyébként litopédiának nevezik és egy 1996-os cikk 290 dokumentált esetet említ. Szóval tudnak róla az orvosok.

Az egyik első eset, amelyet dokumentáltak, a 68 éves francia Madame Colombe Chatrire nevű nővel történt meg 1582-ben. Neki a halála után derült ki, hogy 28 éven át “kőgyermeket” hordott a hasában. A rekorder egyébként egy 92 éves kínai nő, Huang Yijun, aki 50 éven keresztül hordozta a kőbabát… Neki 2009-ben távolították el a meszesedett magzatot.