Menü Bezárás

8 milliomos, akik nem a jachtokon és szigeteken költik a pénzüket, viszont évente több ezer gyermeket mentenek meg

Nem minden híresség költi a pénzét arra, hogy fényűző életmódot folytasson, jachtot vegyen, netán repülőgépet, vagy csak briliánsokat. Szerencsére vannak páran, akik inkább segítenek másokon és részt vállalnak jótékonykodásokban. Most megmutatjuk 8 híresség másik arcát, amikor valaki nem csak abban találja meg az élet értelmét, hogy magának akarjon jót, illetve a szenvedélyeit kielégíteni.

1. Gosa Kucenko

Gosa Kucenko ukrán nemzetiségű orosz színész alapítványa, az „Egy lépést együtt” a korai agykárosodásban szenvedő gyermekeken segít. A színész 2011-ben hozta létre az alapítványt, mely azóta minden évben kétszer szervez jótékonysági koncertet, amelyen a gyermekek mellett sztárok is részt vesznek.

2. Natalija Vodjanova

Az ismert modell nevéhez köthető a „Nyílt szívvel” alapítvány, melynek jótékonysági tevékenysége nemcsak a FÁK országaiban, hanem Európaszerte ismert. Az alapítvány játszótereket épít, továbbá jogi, pszichológiai, orvosi és szociális támogatást nyújt azoknak a családoknak, akik fogyatékkal élő gyermeket nevelnek. Vodjanova gyakran szervez jótékonysági bálokat és sportversenyeket, amelyekre hírességeket hívnak meg, hogy pénzt gyűjtsenek jó célokra.

3. Konsztantin Habenszkij

Konsztantin Habenszkij alapítványa a rákos gyermekeken segít. Csak 2013-ban az alapítványnak köszönhetően 130 gyermeket mentettek meg. A színész azt vallja, hogy semmi sem értékesebb, mint az emberi élet, és amikor meglátja az anyák boldog tekintetét, akkor ott belül valami nagyon lényeges dolog történik, ami erőt adni neki a folytatáshoz és örömöt a siker esetén.

4. Csulpan Hamatova

Az ismert színésznő 2006-ban megalapította az „Adj életet” alapítványt, amely olyan gyermekeken próbál segíteni, akik hematológiai és onkológiai betegségekben szenvednek. Hamatova személyesen segíti a szakklinikákat a szükséges orvosi felszerelések és készítmények beszerzésében.Ugyancsak ő maga keres véradókat, önkéntes csoportokat, amelyek pszichológiai és szociális segítséget nyújtanak a beteg gyermekeknek és megpróbálja felhívni a rákos betegekre a közvélemény figyelmét.

5. Keanu Reeves

Keanu Reeves meglehetősen egyszerű életmódot folytat, amibe beletartozik az is, hogy hajléktalanokkal beszélget. Számára egyáltalán nem vonzó a luxus, és nem is érti, hogy miért van szükség hatalmas magánvillákra és privát repülőgépekre. Még azután is, hogy gazdaggá és híressé lett, nem vett magának házat, hanem a bérelt lakásában maradt. Nincs saját autója sem, Reeves a tömegközlekedést használja.

A híres színész létrehozott egy alapot a rák elleni küzdelemhez. Számára a motiváció nővére betegségéből fakadt, aki leukémiában szenvedett. Támogatja a különböző környezetvédelmi projekteket és az állatok jogai melletti küzdelmet.

6. Leonardo DiCaprio

Habár megkapta a rengeteg lenyűgöző díjat, DiCaprio rájött, hogy a pénz nem teszi boldoggá az embert. 1998-ban létrehozott egy jótékonysági alapítványt, amely 30 különböző szervezetnek adományozott 15 millió dollárt.

7. Kate Middleton

Az újságírók nem egyszer azzal vádolták Katalin cambridge-i hercegnét, hogy a királyi családnak tagjaként helytelenül viselkedik. Katalin hercegnét azonban nem érdeklik ezek a támadások. Ő ugyanis az exkluzív, egyedi gyártású ruhadarabok helyett továbbra is a sokkal olcsóbb márkákat, mint például a Zara, H&M, Hobbs, részesíti előnyben. A férjével együtt különböző rendezvényeken vesznek részt, és nagy pénzösszegeket juttatnak el különböző jótékony célokra.

8. Angelina Jolie

Amikor 2001-ben, a Lara Croft: Tomb Raider forgatása zajlott Kambodzsában, a színésznő már érdeklődést mutatott a jótékonykodás iránt. Kambodzsában aztán Angelina Jolie meglátta, hogy milyen körülmények között kénytelenek emberek élni, és humanitárius segélyeket juttatott el a harmadik világ országaiba.

Azóta számos jótékonysági alapítványt hozott létre, amelyek segítenek az afrikai gyermekeknek. Ezért aztán nem meglepő, hogy 2013-ban a színésznő elnyerte a humanitárius „Oscar” díjat is.

Nagyon hosszú a jótékonykodással foglalkozó csillagok teljes listája. És örömmel tudathatjuk azt a tényt is, hogy manapság évről évre növekszik az ilyen emberek száma. Végül is, az ilyen kezdeményezések több ezer életet mentenek meg.