Menü Bezárás

9 jel, ami arra utal, hogy egy szellem figyelmeztetni próbál téged valamire

A szellem, mint természetfeletti fogalom, olyan entitás, amely a fizikai világon túl létezik, és amit a test érzékszervein keresztül nem érzékelünk. Bizonyos vallások és filozófiai irányzatok szerint a szellem túléli a fizikai test halálát és egy másik dimenzióban létezik tovább.

Azok, akik hisznek a szellemek létezésében, azt vallják, hogy az elhunyt lelkek gyakran megpróbálják figyelmeztetni szeretteiket a közelgő veszélyre. A spiritiszták szerint mivel extra érzékelési képességgel rendelkeznek, és képesek a jövőbe látni, a szellemek jeleket küldenek még e világon élő szeretteiknek.

A segítő szellemeket szellemi vezetőknek is nevezik. Folyamatosan figyelnek rád, és megpróbálnak jeleket küldeni neked, ha valami rosszul alakul az életedben, például, ha letérsz a helyes útról, vagy ha valamilyen veszély fenyeget. Ehhez azonban meg kell tanulnod értelmezni ezeket a jeleket.

Figyelmeztető jelek a szellemektől

1. Érzed a jelenlétüket magad körül

A szellemeknek nincs fizikai alakjuk, ezért nem láthatjuk őket, de érzékelhetjük a jelenlétüket. Az, ha érzed egy szellem jelenlétét magad körül, már önmagában is jelnek számít.

A szellemek akkor lépnek kapcsolatba veled, amikor egyedül vagy, és mások nincsenek a közeledben. De az első ilyen alkalom ijesztő lehet, ha nem vagy rá felkészülve. Ahogy azonban megismered szellemi vezetődet, a jelenléte egyre megnyugtatóbban hat majd, mert azt érzed, hogy soha nem vagy egyedül, és mindig vigyáznak rád. Sőt, idővel akár te magad is kérheted a szellemi vezetőd segítségét.

Meditáció közben nagyobb esélyed van a kapcsolatteremtésre, mivel ilyenkor kizárod a külvilágot, és elcsendesíted az elmédet.

2. Különös fizikai érzéseket tapasztalsz

Annak, ha érzed egy szellem jelenlétét, vagy azt érzed, hogy valaki figyel téged, fizikai jelei is lehetnek. A spirituális találkozás néhány gyakori fizikai megnyilvánulása a következő lehet:

• Hidegrázás
• Asztrális kivetítés vagy testen kívüli élmény
• Úgy érzed, mintha valaki megérintene annak ellenére, hogy senki nincs a közeledben
• Érzed az elhunyt szeretett személy illatát
• Szokatlan dolgokat érzékelsz, amik valójában nincsenek jelen
• Csiklandozó vagy bizsergő érzés, különösen a karjaidban és a lábaidban
• Egy energiamezőt érzékelsz magad körül vagy önmagadban
• Fájdalom a test bizonyos területein
• A szorongás fizikai tünetei, például magas pulzusszám és izzadás

3. Hirtelen hőmérséklet-csökkenést tapasztalsz

Amikor spirituális jelenlétet tapasztalsz, a fizikai világod és a metafizikai világ találkozása furcsa történéseket eredményez. Ilyen például a levegő hirtelen lehűlése. Úgy tartják, hogy a szellemek ezzel tudatják velünk a jelenlétüket, így köszöntenek bennünket. De az is lehet, hogy valamilyen közelgő veszélyre próbálnak figyelmeztetni.

A spiritualitás hívei szerint ez azért van, mert a szellemek puszta energiából állnak, míg mi emberek melegvérű teremtmények vagyunk. Amikor egy szellem és egy emberi lény egymás közelébe kerül, az emberi test melegének egy részét átadjuk a szellemnek, ezért kezdünk el hirtelen fázni.

4. Szokatlan dolgokat látsz és hallasz

Biztosan hallottál már olyasmiről, hogy a szellemek jelenlétében villódzni kezdenek a fények, vagy leesnek bizonyos tárgyak. Ezeket a módszereket a szellemek figyelemfelkeltésre használják.

Bár önmagukban nem hordoznak sok jelentést, az ilyen ismétlődő események azt jelzik, hogy a szellemi vezetőd a közeledben van, és megpróbálja felvenni veled a kapcsolatot.

Ha ugyanaz a szellem ismételten megpróbál kapcsolatba lépni veled, akkor ezek a jelek már ismerősek lesznek a számodra, és azonosítani tudod a szeretett személyt.

Ugyanakkor a szellemek a zenét is gyakran használják kapcsolatteremtésre. Előfordult már, hogy folyamatosan egy bizonyos dal járt a fejedben? Ez valószínűleg egy szellem műve lehetett. Ha ez egy olyan dal, amit valamiért egy szeretett személlyel társítasz, aki már nincs melletted, előfordulhat, hogy ezzel próbálja meg felvenni veled a kapcsolatot.

5. Furcsa álmaid vannak

Az álomvilág a fizikai világon túli, a valóságtól elválasztott birodalom. Álmainkat saját emlékeink, észleléseink és a fizikai világban szerzett tapasztalataink befolyásolják. Mivel nem kapcsolódnak a tudatunkhoz, ez lehetőséget hagy a szellemeknek arra, hogy kapcsolatba lépjenek velünk.

Az álmok lehetővé teszik a kommunikációt, és ez megkönnyíti az üzenetek megértését, ezért ez a módszer az egyik legvilágosabb, de időnként még ebben az esetben is előfordul, hogy az üzenet nem teljesen egyértelmű, és nekünk magunknak kell megfejtenünk az egyes szimbólumok jelentését.

Ha visszatérő álmaidban azt tapasztalod, hogy például beszorultál valahová, megtámadtak vagy esetleg autóbalesetet szenvedtél, azok lehetnek egyértelmű üzenetek, de bonyolultabb, szimbolikusabb jelzések is, ezért nem árthat segítséget kérned az álomfejtésben.

6. Visszatérő véletleneket tapasztalsz

Az ismétlődő véletlenek valamilyen mélyebb összefüggésre utalhatnak. Előfordulhat, hogy egymás után több helyen is olvasunk vagy hallunk ugyanarról a dologról. Ebben az esetben előfordulhat, hogy az adott információnak vagy a hírnek az elkövetkező napokban valamilyen jelentősége lesz az életünkben. Ha pedig egymás után többször is összefutsz ugyanazzal a személlyel, lehet, hogy az illető valamilyen üzenetet tartogat a számodra, vagy képes lenne kisegíteni a rád váró válságból.

7. Észreveszed, hogy hatnak egymásra a különböző események

Ezek lehetnek egymástól független események, amelyekre általában nem fordítasz nagy figyelmet. Ha azonban megtalálod az összefüggést, együttesen új értelmet nyernek a dolgok. Ezek a szinkronicitások olyanok lehetnek, mint egy kirakós játék darabjai, amik szépen lassan a helyükre kerülnek.

Ha például amiatt aggódsz, hogy helyesen döntöttél-e valamiben, és több, egymástól független pozitív jelzést is kapsz – például amikor bekapcsolod a rádiót, egy vidám dal szólal meg, ami arról szól, hogy érdemes várnod a jövőt, aztán a televízióban egy pozitív gondolkodásról szóló műsorra kapcsolsz – akkor könnyen megtörténhet, hogy a szellemi vezetőd próbál üzenni neked, hogy tudd, valóban jól választottál.

8. Furcsa alakzatokat látsz a felhőkben, vagy más égi jelzést kapsz

A szellemek közismerten felhőalakzatokon és szivárványokon keresztül közvetítenek üzeneteket. Ha az elmúlt időszakban útmutatást kértél a szellemi vezetődtől, és megpillantasz egy szivárványt, azt jó jelnek veheted.

Arra is érdemes odafigyelni, milyen alakzatokat látsz a felhőkben, mert ezek is lehetnek egyértelmű vagy szimbolikus jelentéssel bíró utalások.

9. Többféle figyelmeztetéssel találkozol

Azt mondják, hogy valójában nincsenek véletlenek, és bár sok apróságra létezhet más magyarázat is, amikor ezek a jelzések kiegészítik egymást, valószínű, hogy nem véletlen egybeesésről van szó. Bármilyen jelentéktelennek is tűnjenek ezek az apró figyelmeztető jelek önmagukban véve (például egy villódzó égő, furcsa hidegrázás, mindenütt felbukkanó számok, vagy más jelzések, stb.), ha együttesen jelentkeznek, nem tanácsos figyelmen kívül hagyni azokat, mert egy másik dimenzió üzenetét hordozhatják.

A szellemek gyakran könnyen felismerhető jelzéseket használnak, hogy felhívják a figyelmünket a jelenlétükre, és közvetítsenek valamilyen üzenetet. Ha ráhangolódsz a szellem jelzéseire, vagyis spirituálisan tudatosabbá válsz, akkor képes leszel észrevenni a személyesebb és specifikusabb jeleket.