Menü Bezárás

93. születésnapján vette el 30 évvel fiatalabb szerelmét a híres űrhajós

Buzz Aldrin egykori űrhajós a 93. születésnapján vette feleségül élettársát, Anca Faurt – derül ki Twitter-bejegyzéséből.

Anca Faur a romániai Déván született, és 30 évvel fiatalabb a férfinél. A pár már évek óta együtt van. Aldrin és Anca Faur egy kis zártkörű szertartáson házasodott össze Los Angelesben.

“93. születésnapomon, és azon a napon, amikor a Living Legends of Aviation is kitüntet, nagy örömmel jelentem be, hogy régi szerelmem, Dr. Anca Faur és én összeházasodtunk. Egy kis privát szertartáson egyesültünk a házasság szent kötelékében Los Angelesben, és olyan izgatottak vagyunk, mint a tinédzserek” – írta Aldrin a Twitteren.

Fotó: Dr. Buzz Aldrin/Twitter

A Faurral kötött házassága előtt Aldrin háromszor volt házas, és három gyermeke van.

Buzz Aldrin pályafutása során háromszor járt az űrben, 1969-ben az Apollo-11 küldetésen ő volt a holdkomp Sas pilótája. Neil Armstrong után 19 perccel, 1969. július 20-án lépett a Hold felszínére.

Az Apollo-11 küldetés három űrhajósa közül ő az egyetlen, aki még életben van. Összesen 12 napot töltött az űrben, mielőtt 1971-ben nyugdíjba vonult. Anca Faur 1983-ban szerzett diplomát a Temesvári Műszaki Egyetem vegyészmérnöki karán. 1996-ban a Pittsburghi Egyetemen szerzett PhD fokozatot kémiából.