Menü Bezárás

A 10 legfőbb ok, amiért a nők elválnak a férjeiktől – a megcsalás nem az első OK

A házasságok egyharmada válással végződik. Egy online társkereső oldal, a Next Love, ezért 43 000 elvált nő tagját kérdezte meg, mi okozta a válásukat.

A 10 legfőbb ok, amiért a nők elválnak a férjeiktől - a megcsalás nem az első OK

Lássuk, melyek voltak a válások leggyakoribb okai.

1. A különböző életcélok, mint legjellemzőbb válasz, nagyban befolyásolja a kapcsolatok kimenetelét. Ha ezek nem egyeznek, a nők elég gyorsan elveszthetik az érdeklődésüket.

2. A megcsalás gyakran megmenthet egy-két házasságot, azonban a megkérdezett nők, 29.2 százaléka szerint okozhatja a válást is.

3. A nők 10.9 százaléka szerint a folyamatos viták, nézeteltérések meghatározó szerepet töltenek be a párkapcsolati boldogtalanságban.

4. Az intimitás hiánya, a nőknél és a férfiaknál is egyaránt párkapcsolati problémákat okoz, és később nagy eséllyel megcsaláshoz vezet.

5. A nők 5.6 százaléka szerint az elmebetegség is a válási okok közé tartozik, hiszen egy ilyen betegségben szenvedő partner gyakran gondokat okozhat.

6. Szorosan mögötte, 5 százalékuk szerint a nem várt viselkedések is ide tartoznak, történjen ez érzelmi vagy akár pénzügyi okokból.

7. 4.2 százalék szerint a válást okozhatja a partnerünk megunása és a kapcsolat „ellaposodása”.

8. A fizikai bántalmazás, nem meglepően szintén az elválási okok közé tartozik a nők szempontjából. Nem meglepő, hogy ilyenkor a lehető leggyorsabban kilépnek káros és néha akár veszélyes párkapcsolataikból.

Az utolsó két helyre pedig a háztartási és pénzügyi problémák kerültek, melyek hosszútávon problémákat okozhatnak egy házaspár életében.

A Next Love vezérigazgatója, Sigur Vedal szerint, ez a lista nagyon jól ábrázolja, milyen okokból is válnak el a nők valójában. A jó hír azonban, hogy válásuk után is nyitottak maradnak és nem adják fel a reményt, hogy megtalálhassák az igazit.