Menü Bezárás

A 90 éves teherautó sofőr még mindig napi 12 órát dolgozik!

A 90 éves Brian Wilson nemrég esett át egy kötelező egészségügyi vizsgálaton, melyből kiderült, hogy még egy éven keresztül nyugodtan folytathatja a hivatását.

Pályafutását teherautó-sofőrként 1953-ban kezdte, amikor üzemanyagot szállított az Essónak. Most, 70 évvel később a négygyerekes apa még mindig hajnali 4-kor ébred és 12 órás műszakra indul. Az Egyesült Királyság különböző helyeire például Rochdale-be, Birminghambe és Newcastle-be szállít.

“Hiába vagyok 90 éves, mégis úgy érzem, hogy nagyon jó az egészségi állapotom, és ezt az orvosi vizsgálatok is igazolták. Amíg zöld utat adnak, addig szeretném folytatni ezt a csodálatos szakmát” – mondta Brian.

Mielőtt az Essónál kezdett volna dolgozni, Brian 1950-ben Németországban állomásozott, ahol páncélozott teherautókat vezetett a szolgálat idején.

Miután hazatért, apja fuvarozó cégénél, az E. Wilson & Sonsnál kezdett dolgozni, végül ő vette át a céget, amikor édesapja az 1970-es években elhunyt.

A 90 éves teherautó sofőr még mindig napi 12 órát dolgozik!
Fotó: BBC

“Minden nap dolgozom, és ezen a héten valószínűleg több mint 40 órát fogok dolgozni. Holnap körülbelül 12 órát fogok dolgozni, mivel reggel 5 órakor indulok Birminghambe, majd délután 5 óra lesz, amikor visszajövök. A magam főnöke vagyok, nem szeretek valaki másnak dolgozni” – mesélte Brian.

Annak ellenére, hogy több mint 70 éve vezet, Brian azt fontolgatja, hogy jövőre visszavonul, és azt tervezi, hogy feleségével, Mavisszal (89) Thaiföldre utazik.

“Az egyik fiúnk Thaiföldön él, jövőre, ha nyugdíjba megyek, úgy gondoltam néhány hónapra meglátogatjuk. Eddig már vagy hatszor voltunk nála, de az elmúlt években nem tudtunk menni a járvány miatt” – mondta a férfi.

Brian több évtizede vezet, és soha nem szenvedett balesetet, a leghosszabb szabadsága hét hétig tartott, amikor 40 évesen eltörte a lábát. “A feleségem mindig támogatott abban, hogy a szenvedélyemnek éljek. De az is biztos, hogy az egyre csak növekvő gáz-, és villanyszámlát másképp nem tudnánk fizetni” – fogalmazott az idős férfi.