Menü Bezárás

„A barátom mindig ’otthon felejti’ a bankkártyáját, amikor kimegyünk enni, így nekem kell fizetni mindenkiért”

Érdekes történetet osztott meg egy nő a Reddit-en, ami azonnal felkeltette az online közösség érdeklődését. Már néhány hónapja együtt járt a barátjával, amikor észrevette, hogy a férfi minden egyes alkalommal, amikor kimentek enni, véletlenül „otthon felejti” a hitelkártyáját. Ez pedig azt jelentette, hogy a csekket rendszeresen a nő állta, míg fel nem ébredt a turpisságra.

A 32 éves nő kilenc hónapja járt együtt a 39 éves barátjával, akinek két kisgyermeke volt, amikor hatalmas vitába keveredtek amiatt, amit a férfi folyamatosan csinált vele.

A veszekedést követően a nőnek bűntudata támadt, amiért túlreagálta a helyzetet, és szóvá tette a dolgot, ezért a felhasználóktól kért segítséget, hogy tisztázza magában az ügyet. A nő főként azért aggódott, mert a gyermekek előtt rendezett jelenetet.

Azt mesélte, a barátja gyermekei imádnak étteremben enni, ezért hetente egyszer elmentek velük valahova. Azonban minden alkalommal, amikor beültek valahová, a barátja véletlenül otthon „felejtette” a tárcáját, így a nőnek kellett fizetnie a számlát. Kezdetben ez nem zavarta, de mivel már hónapok óta tart a dolog, megelégelte.

Egyik este a nő éppen akkor kapta meg a fizetését a második részmunkaidős állásából, és a barátjával ismét vacsorázni mentek a gyerekekkel. Mivel tudta, hogy a férfi gyakran „elfelejti” a pénztárcáját, a nő küldött neki egy sms-t, amelyben emlékeztette, hogy hozza magával. A barátja kinevette az üzenetet.

Amikor megérkeztek az étterembe, a gyermekek mindenfélét rendeltek az étlapról, amelyek a nő szerint eléggé drágák voltak. Hogy megbizonyosodjon arról, hogy ezúttal nem ő fogja állni a számlát, rákérdezett a barátjára, hogy nála van-e a tárcája. A férfi azonban megdöbbent arckifejezést vágott, és a zsebeit tapogatta.

„Azt hiszem, a másik farmerben felejtettem, amit úgy gondoltam, hogy felveszek” – válaszolta bűnbánóan. Erre a nő teljesen felhúzta magát. Kapta a holmiját, készen arra, hogy elhagyja az éttermet anélkül, hogy vacsorázott volna.

Ezt látván, a barátja követelte, hogy magyarázza meg, mit csinál. A nő közölte vele, hogy nem hajlandó még egyszer fizetni érte és a gyerekeiért, és kisétált az étteremből. Később a férfi felhívta őt, és önzőnek nevezte, amiért ilyen helyzetbe hozta őt a gyermekei előtt.

De a nő nem tágított: kijelentette, nem tartja igazságosnak, hogy állandóan ő fizet, ha vacsorázni mennek. A férfi kiabált, amiért a nő nem mutatott együttérzést vele és a gyerekeivel, nem beszélve arról, hogy le kellett mondania az ételrendelésüket, és éhesen kellett hazavinnie a gyerekeit, mert egyszerűen nem volt nála pénz. A férfi a nőt hibáztatta, amiért hajlandó volt hagyni, hogy a kicsik éhezzenek.

Amikor a nő megosztotta a posztot a Reddit-en, elárulta, hogy a barátja még mindig dühös rá az étteremben történtekért. A felhasználók pedig azt nem értik, egyáltalán még miért érdekli ezek után is a nőt, hogy a pasi mit gondol róla, hiszen egyértelmű: végig csak manipulálta és kihasználta őt.