Menü Bezárás

A Csillag születik c. műsor sztárja volt, ma aluljárókban találkozhatunk vele…

A Csillag Születikben ismertük meg – Ma aluljárókban, utcazenészként keresi kenyerét Kárpule Ferenc

A hegedűművész Kárpule Ferenc utcazenésznek állt, miután tanári állását elveszítette.-írja a femina

Kárpule Ferenc tanárként dolgozott, amíg meg nem szűnt az állása. 13 éve aluljárókban zenél – mesélte a – A zene a hivatásom, az utcazene pedig nemcsak a megélhetésem, hanem misszió is. Zenészként nehéz elhelyezkedni, ráadásul az utcán tíz perc alatt megkeresem, amit tanárként kapok, de ennek is megvannak a hátrányai.

“Az utcán 10 perc alatt megkeresi, amit tanárként kap Kárpule Ferenc, a Csillag születik egykori versenyzője. A 43 éves diplomás hegedűművész immár 13 éve állandó előadó a fővárosi aluljárókban. ” Hivatalosan aluljáróban nem zenélhetnék, ha ott találnak a közterületesek, azonnal pakolnom kell, és odébbállnom. Az engedélyem a felszínre szól a Corvin-negyednél, de ott egyrészt zavarom a felettem lakókat, másrészt a hideg és az eső miatt tönkremegy a 36 éves hegedűm, és az ujjaim is átfagynak,ami miatt nehezebben muzsikálok.” – mondta Ferenc. Részletek a

– Hivatalosan aluljáróban nem zenélhetnék, ha ott találnak a közterületesek, azonnal pakolnom kell, és odébbállnom. Az engedélyem a felszínre szól a Corvin-negyednél, de ott egyrészt zavarom a felettem lakókat, másrészt a hideg és az eső miatt tönkremegy a 36 éves hegedűm, és az ujjaim is átfagynak, ami miatt nehezebben muzsikálok – mesélte a hetilapnak.

Források: femina.hu, youtube.com