Menü Bezárás

„A feleségem béranyaságot vállalt, és valaki más gyerekét várja – El akarok válni, de ő azt mondja, önző vagyok”

Egy férfi tanácsot kért a Reddit-en, és kijelentette, hogy nem hajlandó gondoskodni a feleségéről, aki egy másik pár gyerekével terhes béranyaként, annak ellenére, hogy a férje nem egyezett bele a döntésbe.

A béranyaság olyan döntés, ami mindkét felet érinti egy párkapcsolatban, ezért közösen kell megbeszélniük és döntést hozniuk a kérdésben.

Egy férfi azonban arról számolt be a Reddit-en, hogy a felesége annak ellenére vállalta a béranyaságot a legjobb barátnője és a férje számára, hogy ő beleegyezett volna a dologba – írja a Mirror.co.uk.

Elmagyarázta, hogy a párjával 5 éve vannak együtt, és nincsenek közös gyerekeik. „Van egy 16 éves lánya, akinek még tinédzserként adott életet, de úgy döntöttünk, hogy nem lesznek közös gyerekeink” – írta.

Amikor a nő legjobb barátnője felkérte őt béranyának, a férfi kijelentette, hogy nem szeretné, ha vállalná, a felesége azonban azt mondta, hogy „tegye túl magát ezen”, és beleegyezett, hogy kihordja a másik házaspár gyerekét.

„Mondtam neki, hogy rendben, de ne várjon tőlem segítséget. Most kényelmetlen neki a terhesség, émelyeg, fáradt és fájdalmai vannak. Még mindig elvégzek minden olyan házimunkát, amit akkor is elvégeznék, ha nem lenne terhes, de amikor arra panaszkodik, hogy kívánós, vagy szüksége van valamire a boltból a terhessége miatt, azt mondom neki, hogy hívja fel a legjobb barátnőjét. A barátnője és a férje szemétnek neveznek emiatt, de emlékeztettem őket, hogy ez nem az én gyerekem, és nem az én felelősségem” – fejtette ki a férfi.

A felhasználók többsége egyetértett a férfival, és többen is úgy gondolták, hogy a párkapcsolata már menthetetlen lehet.

„Sajnálom, de nem látom, hogy mászhatna ki a házasságod ebből a gödörből” – írta egy válaszadó, de mások is egyetértettek abban, hogy a feleségének nem lett volna szabad úgy meghoznia ezt a döntést, hogy nem veszi figyelembe az ő véleményét.

„Ez nem olyasmi, amit megteszel, ha a házastársad nemet mond. 9 hónapnyi lehetséges fájdalom, betegség, fáradtság. Aztán a szülés utáni felépülés. Lehet, hogy minden nagyszerűen megy, és ő egyike azoknak a nőknek, akik könnyen viselik a terhességet. De lehet pokolian nehéz is, tönkreteheti a testét és a lelki egészségét. Ezért kell mindkét félnek egyetértenie ebben” – érvelt egy másik hozzászóló.