Menü Bezárás

„A férjem elhagyott, mert rákos vagyok, azt mondja, nem erre vállalkozott”

A nő a Reddit-en számolt be arról, hogy a férje elhagyta, miután rákot diagnosztizáltak nála, mert nem akarta ápolni őt, így most egyedül kell szembenéznie a betegséggel.

„A férjem nem bírta tovább. Azt mondta, hogy ez nem fair vele szemben, és nem arra vállalkozott, amikor összeházasodtunk, hogy ápoló legyen. Bocsánatot kért, amiért önző, de azt mondta, egyszerűen nem így akarja leélni az élete hátralévő részét” – írta a nő a fórumon.

„Az irántam érzett szeretete egyértelműen feltételes volt. Összetört a szívem, de közben megértem, mert ez valóban sok. Az elmúlt hónapokban, mióta elhagyott, nagyon rosszul éreztem magamat, és annyira magányos vagyok. Soha nem akartam egyedül végezni” – folytatta a nő.

A felhasználók együttérzésüket fejezték ki a nő iránt, és elítélték a férje viselkedését.

„Szó szerint erre vállalkozott: egészségben-betegségben, ahogy a fogadalomban áll. Annyira sajnálom. Remélem, hogy minden értelemben meggyógyulsz. Sokkal jobbat érdemelsz ennél” – írta egy hozzászóló.

De mások is egyetértettek ebben, és megjegyezték, hogy a férfiak hajlamosabbak meghozni ezt a döntést, mint a nők.

Egy másik felhasználó pedig egy személyes történetet osztott meg a saját családjából, a nagybátyjáról, aki csak azért törődött a felesége egészségével, hogy a nő gondoskodni tudjon róla, de ő nem volt hajlandó erőfeszítést tenni.

„A felesége végül elhagyta őt, mert nem volt hajlandó gondoskodni magáról” – írta a hozzászóló.

„Nagyon sajnálom, hogy ez történt. Akkor hagyott el, amikor a legnagyobb szükséged van rá. Sajnos ez túlságosan is gyakori. Remélem, részed van a család és a barátok szeretetében és támogatásában, miközben a betegséggel küzdesz” – írta egy másik felhasználó is. Forrás