Menü Bezárás

„A férjem nem hajlandó részt venni a húgom alkoholmentes esküvőjén – családi botrány lett belőle”

Az esküvő az a nap egy pár életében, ami csak róluk szól. Ők állnak a középpontban, és az ő elveik, elképzeléseik, vágyaik szerint zajlanak az események. Egyre népszerűbbek a gyerek- és alkoholmentes lakodalmak, amivel nem mindenki ért egyet, és nem is kell. De a tisztelet a másik fél döntése iránt nem árt, ha azért megmarad.

Egy nő azt állítja, a férje teljesen kibukott azon, hogy a húga esküvője alkoholmentes lesz, és ezért vissza is utasította a meghívást. A döntése hatalmas perpatvart okozott a családban, ami miatt már maga a nő sem tudja, hogy menjen-e vagy sem.

A feleség, aki névtelenül osztotta meg bánatát a Redditen, eleve tudta, hogy a férje rosszul fog reagálni, mivel „utál olyan hangos rendezvényekre menni, ahol nincs alkohol”. Éppen ezért, felvetette a témát a leendő menyasszonynak, hogy nem-e tennének kivételt vele.

A válasz természetesen egy határozott nem volt. A vőlegény korábban alkoholizmussal küzdött, ezért az ifjú pár számára fontos volt, hogy a különleges napon minden alkoholos anyagot távol tartsanak a fogadáson.

A nő mindezt továbbította a férjének, aki ekkor kijelentette, hogy rá ne is számítsanak, ha ez a helyzet. A feleség pedig pánikba esett, és azonnal felhívta a húgát, hogy elpanaszolja a férje döntését. A menyasszony válasza egy laza „ahogy szeretné” volt, ami még jobban felhúzta a nővért.

„Mondtam neki, hogy nem lenne nagy ügy, ha igent mondana a kérésre, de ő kiakadt rám, mondván, hogy tudjuk, hogy a vőlegénye egy volt alkoholista, és nem akarja, hogy ez az ’anyag’ a közelében legyen” – írta a névtelen nővér, akinek a férje is bekapcsolódott a telefonbeszélgetésbe, és sértőn megjegyezte, „ha a kishaver fél attól, hogy alkohol van a közelében, akkor nem elég érett a házassághoz” – idézte őt.

A férfi beszólásától a menyasszony „összeveszett vele, és azt mondta neki, hogy ez az ő és a vőlegénye esküvője. A férjem úgy volt vele, hogy ‘oké, király, semmi gáz’, és úgy döntött, hogy nem megy el. Én is úgy döntöttem, hogy nem megyek” – mesélte tovább a nő, akit ezek után a húga igazságtalannak nevezett, aki „minden ok nélkül hajlandó kihagyni az esküvőjét”.

„A szüleink közbeszóltak, és leszidtak engem a döntésem miatt, és azt mondták, hogy a húgom nem fogja elfelejteni, ha emiatt kihagyom az esküvőjét” – zárta a történetet a csalódott feleség, aki valójában a közösség véleményére volt kíváncsi a reakciójával kapcsolatban.

A felhasználók zöme úgy vélekedett, mindkét fél meglehetősen érzéketlenül viselkedett, de inkább a menyasszonynak adott igazat. Az egyik így fogalmazott: „Ha a férje nem tud alkohol nélkül végigülni egy rendezvényt, akkor nem a húga az egyetlen a családban, akinek a párjával gond van az alkohol miatt. Legalább a húgod vőlegénye szembenézett a problémájával és megbirkózott vele. Talán a férjednek is meg kellene próbálnia ezt.”

Egy másik pedig a következőket írta: „A férje fordítva látja: az, hogy a vőlegény úgy döntött, hogy a felépülése érdekében kizárja az alkoholt az eseményről, valójában egy érett, racionális döntés – az pedig, hogy ön és a férje hisztizni kezdtek, és egy ilyen nevetséges, önző ok miatt megtagadják a részvételt, hihetetlenül gyerekes. Nőjön fel!”