Menü Bezárás

A fokhagyma 6 szokatlan felhasználási módja, ami téged is meglep majd!

A természetes gyógymódok témában jártas emberek tisztában vannak a fokhagyma csodatevő gyógyhatásaival, hiszen közismert, hogy ezen fűszerzöldség a legerősebb természetes antibiotikum, tele van antioxidánssal, vitaminnal, nyomelemmel, ezért fogyasztása mindenkinek ajánlott. Most a fokhagyma 6 szokatlan felhasználási módjáról lesz szó.

Lássuk!

1. Pattanások ellen

Ha csúnya pattanások jelennek meg az arcunkon, egyéb testrészünkön, egy cikk fokhagymával dörzsöljük be, aminek a levében baktériumölő hatóanyagok vannak, így a pattanások leszáradnak és gyorsabban elmúlnak.

2. Láb- és körömgomba ellen

A fokhagymának gombaellenes hatása is van. 10 cikk fokhagymát tegyünk bele 2 liter meleg vízbe, majd ebbe áztassuk bele félóráig a lábainkat. A rendszeres fokhagymás lábfürdővel megszabadulhatunk a láb- és körömgombától.

3. Enyhíti a fogfájást

Egy cikket tegyünk a fájós fogunk mellé, hagyjuk ott addig, ameddig enyhül a fájdalom, majd utána keressünk fel egy fogorvost.

4. Szemölcsellenes

Az ujjunkon lévő szemölcsre tegyünk egy cikk fokhagymát, rögzítsük egy sebtapasszal. Ha minden jól megy, pár nap múlva eltűnik a szemölcs.

5. Megállítja az üveg repedésének terjedését

Ha megrepedt az ablaküvegünk, kenjük be egy cikk fokhagymával, és nem fog tovább terjedni a repedés.

6. Megfázás ellen

Ha rendszeresen fogyasztunk fokhagymát, akkor csökken az influenzás megbetegedések kialakulásának esélye.