Menü Bezárás

A legszerencsétlenebb lottónyertesek – 200 millió eurót nyertek majd veszítettek el egy nap alatt

A brit pár igazi érzelmi hullámvasutat járt be, és valószínűleg ők minden idők legszerencsétlenebb lottónyertesei. Bár azt hitték, milliomosok lesznek, az álmuk pillanatok alatt szertefoszlott.

A szerencsétlen történet Nagy-Britanniában játszódott, és Rachel Kennedy, egy fiatal hertfordshire-i nő elmesélte, hogy nyerte meg majd veszítette el álmai nyereményét egyetlen nap leforgása alatt.

2021 februárjában Rachel, aki rendszeresen játszott a lottón, értesítést kapott arról, hogy az általa megtett hét szám telitalálat volt, és megnyerte a főnyereményt. A fiatal nő és barátja, Liam, azonnal elkezdték tervezni közös jövőjüket.

Az akkor 19 és 21 éves fiatalok már öt hete ugyanazokkal a számokkal játszottak – 6, 12, 22, 29, 33, 6 és 11 – és végül 2021. február 26-án mind a hét számot kihúzták az EuroMillions sorsolásán. „Amikor elmondtam a barátomnak, Liamnek és az édesanyámnak, nem tudták elhinni” – mesélte Rachel a The Sunnak.

Az örömük azonban nem tartott sokáig. Noha valóban kisorsolták a számaikat, és ezzel meg kellett volna nyerniük a főnyereményt, amikor felhívta a megadott telefonszámot, Rachel megdöbbenve értesült róla, hogy mégsem nyert, mivel valójában nem vásárolta meg a szelvényt.

A legszerencsétlenebb lottónyertesek - 200 millió eurót nyertek majd veszítettek el egy nap alatt
Fotó: rachelkennedyyx/Instagram

A probléma abból adódott, hogy a nő számláján nem volt elég pénz, hogy kifizesse a 2,50 font értékű szelvényt, így az nem volt érvényes, de ennek ellenére egy hiba folytán mégis értesítést kapott arról, hogy nyert.

„Felhívtam a számot, és azt hittem, hogy 182 millió fontot nyertem, de azt mondták: Igen, megvannak a megfelelő számok, de nem volt elég pénz a számlámon, hogy kifizessem a jegyet, így valójában nem nyertem” – mesélte Rachel.

A párt teljesen lesújtotta a tény, hogy elveszítettek 200 millió eurót

Rachel azt mondta, a szívszorító hír, hogy mégsem lesznek milliomosok, lesújtó volt, és Liam, aki már eltervezte a jövőjüket, még nehezebben viselte azt.

„Rachel elég nyugodt volt. Én teljesen le voltam sújtva, amikor hallottam, hogy a férfi a telefonban azt mondja, valójában nem vettük meg a szelvényt. Már elképzeltem álmaink házát és autóját” – mesélte Liam.

A most 21 éves Rachel azóta nem használja ugyanazokat a számokat, mivel azok végül szerencsétlennek bizonyultak.

„Valójában két számsorom van, amit használok. Az egyikben a családtagok születésnapjai és hasonlók vannak, de a nyertes számok csak véletlenszerűek voltak, amiket egyszer beírtam, és azután is rendszeresen használtam. Már nem használjuk ezeket a számokat, megváltoztattuk azokat” – magyarázta a fiatal nő.