Menü Bezárás

A macska figyelmeztet, ha negatív energia van a házban – Figyelj ezekre a jelekre!

A Föld egyik legtitokzatosabb teremtménye a macska. Az ókorban tisztelet övezte, a középkorban rettegtek tőle, és inkább távol tartották a háztól, napjainkban pedig egyre inkább kezdi belopni magát az életünkbe.

A macska figyelmeztet, ha negatív energia van a házban - Figyelj ezekre a jelekre!

Sőt, nem csak az életünkbe, de az otthonunkba is, hiszen egyre többen osztják meg életterüket a négylábúval. Úgy tartják, hogy a macska mágikus képességeinek köszönhetően képes megvédeni az otthont, és a családot a negatív energiáktól, a rossztól, és a betegségektől is.

Honnan tudhatjuk, hogy a macska érzi a negatív energiák jelenlétét?

A macska, amikor negatív energiák jelenlétét érzi, az alábbi jelzésértékű viselkedésváltozásokat mutatja. Tudatosan kikerül bizonyos tárgyakat a lakásban, vagy éppen ellenkezőleg túl nagy figyelmet fordít rájuk.

Minden bizonnyal negatív energiát észlel a macska ott, ahol a legtöbb idejét tölti, ha mindig ugyanazon a helyen alszik, vagy csak ül, és feszülten figyel. A testtartása feszült, mozdulatlan, és olyan, mintha egy “láthatatlan lény” jelenlétét észlelné.

Ha erős hangulat- és viselkedésváltozást észlelünk a macskán, pl. egy idő után nem hajlandó játszani az addig kedvenc játékával, vagy nem eszi meg a kedvenc ételét, akkor ebben az esetben lehetséges, hogy egy kóbor lélek jelenlétét észleli a lakásban. Ha rögtön kiszalad a házból, akkor magával viszi a negatív energiát.

A macska gyógyító erővel is rendelkezik, nem csak a rossz kedvet, depressziót képes enyhíteni, de bizonyos szervi betegségek tüneteit is csökkenti. Ha valaki a családból krónikus betegséggel küzd, érdemes beszerezni egy kedves, bújós, gyógyító macskát. Nagyon jó hatással van a stressz csökkentésére.

Sokan ódzkodnak attól, hogy a macska felmenjen az ágyukba, pedig a puha négylábú képes arra, hogy megszabadítson az alvási problémáktól, hatására sokkal könnyebben alszunk el, és reggel kipihentebben ébredünk.

A macska által kibocsátott hanghullámok, vagyis a dorombolás jótékony hatással van az ember érzelmi és pszichológiai állapotára. A pszichológusok szerint a depressziós, vagy neurózisban szenvedő ember egyik legjobb gyógyszere a macska jelenléte lehet.