Menü Bezárás

A mi nagymamánk 75 éves, de nem hagyta, hogy a család rajta élősködjön. Eladta a lakását és utazgatni kezdett

A férjem nagymamája 75 éves, de sokkal fiatalabbnak látszik, energikus, tele van életkedvvel, sportol, van okostelefonja és azt is tudja mit jelent az Instagramm.

A rokonok nem igazán szeretik őt, reménykednek benne, hogy idős otthonba vonul. A férjem testvére várja ezt a legjobban, mert nincs lakása, otthon él, a családjával együtt, a nagymamának pedig szép nagy lakása van.

A nagymamának viszont más tervei vannak, utazgatni akar, szeretné látni Kinát, Olaszország utcáin akar sétálni és a Spanyol tengerparton akar napozni. A nagymama velünk lakik, az ő lakása ki van adva albérlőknek, az innen kapott pénzt pedig gyűjti azért, hogy valóra válthassa az álmát.

Mi nagyon szeretjük őt, azt vettem észre, hogy ahogy telnek az évek a nagymama egyre jobb lelkű és egyre szebb, szemmel láthatóan fiatalodik.

Egy napon a férjem testvére a nagymama lakásához ment, de csak az albérlőkkel találkozott, lett is ebből botrány. Aznap este anyósom felhívta telefonon a férjemet majd a szemére vetette, hogy milyen egoista, biztosan a nagymama lakását akarja és nem gondol az öccsére, pedig annak három gyereke van.

A férjem pedig minderre a következőket válaszolta:

– Anya én csak meghívtam a nagymamát azért, hogy lakjon nálunk.

– Akkor adja oda a nagymama azt a pénzt amit az albérlőktől kap az öcsédnek, nektek meg maradjon a nyugdíja, mondta anyósom.

A férjem azt mondta az édesanyjának, hogy beszéljen ő a nagymamával, attól a naptól kezdődően megváltoztak a dolgok. A sógornőm fogta a gyerekeket majd egyre sűrűbben jártak hozzánk, nálunk ettek, rendetlenséget csináltak és mindig panaszkodtak, hogy mennyire nehéz nekik abban a kicsi lakásban lakniuk.

A nagymama értette a célzást és szórakozott rajta, de amikor ezek a látogatások a sógornőm részéről mindennapossá váltak akkor azon kezdtünk el gondolkodni, hogyan oldjuk meg ezt a helyzetet.

Úgy döntöttünk, hogy jobb lesz, ha a nagymama eladja a lakását, így valóra válhat az álma utazgathat, így is lett. A nagymama el is utazott, a rokonoknak egyáltalán nem tetszett ez az ötlet, de a férjem azt mondta, hogy a lakás a nagymamáé azt csinál vele amit akar.

Büszkék vagyunk rá, hogy ebben a korban meg meri valósítani az álmait és nem hagyja, hogy kihasználják. Egy életen át dolgozott, most végre azt teheti, amit szeretne.