Menü Bezárás

A mosogatószer 14 bámulatos felhasználása, amiért te is odáig leszel!

A mosogatószert a legtöbb ember csak egyféle dologra használja, az edények tisztítására. Azonban számtalan módon felhasználhatjuk még ezt a nagyon hasznos találmányt.

1.Zsírfoltok eltávolítása

Bármilyen anyagból eltávolíthatjuk egy kevés mosogatószer segítségével a zsírfoltokat. Igen erős zsíroldó hatással rendelkezik. Tegyünk a foltra 2-3 csepp mosogatószert, egy régi fogkefével dörzsöljük át. Majd néhány perc múlva mossuk le bő vízzel.

Hirdetés

2.Zúzódásokra

Öntsünk egy légmentesen záródó zacskóba, majd tegyük a fagyasztóba. A mosogatószer nem fagy meg teljesen, így bármilyen zúzódás jegelésére alkalmas.

3.Legyek ellen

Öntsünk egy edénybe egy kevés mosogatószert, majd töltsük fel vízzel. Fedjük le fóliával az edényt, lyukasszuk ki több helyen. A legyek a kellemes szag hatására be fognak menni az edénybe, de ki már nem tudnak jönni.

4.Foltok az ágyról

Keverjünk el vizet, és mosogatószert 1:1 arányban, majd cseppentsünk a keverékből egy tiszta törlőruhára, és ezzel dörzsöljük át a foltokat az ágyról, kanapéról, textilekről.

5.Tiszta ablakok

Ha foltmentes ablakokról, és tükrökről álmodozunk, tisztítsuk meg egy kevés mosogatószer seígtségével.

6.Csavarok rögzítéséhez

Ha be akarunk tenni egy csavart a fába, előbb kenjük meg egy csepp mosogatószerrel. Így sokkal könnyebben fog menni a dolog.

7. Tiszta bunda

Keverjünk el ½ csésze szódabikarbónát, 1 liter oxigénes vízzel, és 2 teáskanál mosogatószerrel. Ezt a keveréket használhatjuk az állatok fürdetéséhez sampon helyett.

9.A betonpadló tisztítása

Ha foltokat látunk a betonon, cseppentsünk rá egy kevés mosogatószert, és szórjuk meg szódabikarbónával. Egy kevés idő után a szódabikarbóna magába szívja a foltot, és átdörzsölhetjük egy régi fogkefe segítségével.

10. Szömörce eltávolítása

A szömörcétől sokan maradéktalanul meg szeretnének szabadulni. Húzzunk egy gumikesztyűt, és kenjük be a leveleit mosogatószerrel. Néhány nap múlva el fog hervadni.

11.Mosószer helyett

Ha elfogyott a mosószer, nyugodtan használhatunk helyette mosogatószert. Azonban vigyázzunk egy mosáshoz csak néhány csepp kell.

12. Szapanbuborék

Ha kifogyott a szapanbuborékos folyadék, könnyen készíthetünk házilag újat mosogatószerből.
13.Vörösboros folt eltávolítására

1 csésze oxigénes vízhez adjunk egy teáskanál mosogatószert. Majd egy szivacs segítségével kenegessük be a vörösboros foltokat. Szépen el fognak tűnni ettől a keveréktől.

14.Bolhák ellen

Ha a háziállatunkat egy kevés mosogatószerrel kenjük be, könnyen megszabadulhatunk a bolháktól.