Menü Bezárás

A nagymama egy kicsit szülő, egy kicsit tanár, de a végsőkig a legjobb barát

A nagymama a családért van, ő egy igazi áldás, de sajnos mág mindig sokan nem értik meg, mit is jelent egy nagymama az unokák életében. Miért is olyan különlegesek a nagymamák?

Az életkor… A nagymamák életkora a szereteté. Amikor a gyerek valami rosszat csinál akkor a nagymama megöleli, az anyuka pedig veszekedni kezd vele. Be kell ismernünk, hogy nincs még egy olyan személy a Földön mint a nagymama aki mindent megtesz a gyerekekért.

Mágikus képességekkel rendelkeznek, minden pillanatban arra törekednek, hogy csodálatosabbá tegyék az unokák gyerekkorát. A nagymama az aki a legjobban hisz a gyerekben, ő az aki felemeli a gyereket amikor az elesik, aki játszik az étellel, amikor a gyerek nem akar enni. Ő nem vitatkozik a gyerekkel, hanem szépen beszél vele, pedig már sok mindenen keresztül ment az életben, de mégis van türelme az unokákhoz is.

A nagymama az aki megismerteti a gyereket a hittel. A nagymama az aki a legfinomabb ételt készíti, minden finom fűszert beletesz az ételbe és nem felejti ki belőle a legfontosabbat, a szeretetet. A nagymama főztjére mindenki emlékszik.

A nagymamának felejthetetlen a mosolya, olyan fényes, hogy még a legsötétebb szobában is fénylik, így a gyerek sem fél már a sötétben. A nagymama megtanít arra, hogy mit jelent a jóság, mert ő az aki mindig egy jó szót szól hozzád, még akkor is amikor te úgy érzed, hogy nem érdemled meg azt.

A nagymama gondoskodik a boldog gyermekkorról, ő a legjobb dadus, ő az aki először megtanít számolni, igaz az ujjaidon, de számolsz. A nagymama a legjobb barát az elejétől kezdve. Amikor a nagymama már nem lesz köztünk, akkor beszélsz vele álmodban, valamilyen csoda folytán ő akkor is megtalálja a módját annak, hogy egy jótanácsot adjon neked.

A nagymamának felkészít a felnőtt életedre anélkül, hogy te ezt tudnád. A nagymama egy csoda a földön ezért, ha olyan szerencsés vagy, hogy még él a nagymamád akkor köszönd meg neki mindazt amit az életedben tett.