Menü Bezárás

A nagyszülők soha nem halnak meg, ők csak láthatatlanok lesznek

A nagyszülőknek fontos szerepük van a gyerekek személyiségének kialakulásában, a gyerekek fejlődésében.  Azok a gyerekek akik több időt töltöttek a nagyszülők társaságában, sokkal jobb viszonyban vannak a felnőttekkel és jobban tisztelik az idősebbeket.

Egyes emberek szerint a nagyszülők szeretete az unokák iránt sokkal erősebb mint a szülők szeretete, szinte mágikus kapcsolat van a gyerekek és a nagyszülők között.

A spirituális kapcsolat köztünk és az őseink között, olyan szeretet amely túllép minden genetikai határt. A gyerekek és a nagyszülők közötti kapcsolat nagyon különleges, a gyerekek a szeretetről, a tiszteletről és a megértésről tanulnak tőlük. Ezenkívül a gyerekek megtudhatják azt is, hogyan éltek régebben az emberek és hogyan próbálták megalapozni a jövőjüket.

Azok a nagyszülők akik már nem élnek, továbbra is ott vannak ahol az idejük nagy részét töltötték a családdal. Ezt a dolgot egy kissé nehéz elhinni, de a nagyszülők minden olyan eseményen ott vannak, ami az életünkben történik, mert ők a szívünkben élnek és útbaigazítanak minket.

A nagyszülők jelenlétét érezhetjük az élettelen tárgyakban is, azokban a dolgokban amelyeket megérintettek pl. ruhák, bútorok… Azért kell megőriznünk ezeket a dolgokat, hogy emlékezzünk rájuk.

A nagyszülők mindig az unokák mellett lesznek és segíteni fognak nekik abban, hogy önmaguk legyenek, és abban is, hogy megmutassák, hogyan kell örülni az élet minden percének.

Ők sohasem fogják elkeseríteni az unokákat, egy napon eltűnnek, nem fogjuk látni őket, de akkor amikor az unokák a legkevésbé számítanak rá, akkor fogják a legjobban érezni a jelenlétüket és a támogatásukat. Az emlékek a nagyszülőkről mindig jóérzéssel töltenek el.

Ha még élnek a nagyszüleid, akkor hívd fel őket és mondd el nekik mennyire szereted őket, mert az élet annyira rövid.