Menü Bezárás

A nő megdöbbent, amikor örökbefogadott fia a kukához rohan és könnyeivel öleli a koszos koldust – A nap története

Amikor egy kisfiú egy szörnyű tragédia után végre berendezkedett új otthonában és családjában, meglát egy rongyos, idős nőt, és tárt karokkal rohan felé. A fiú összezavarodott nevelőanyja hamarosan megtudja a titokzatos hajléktalan hölgy kilétét…

Evan egyetlen kívánsággal a szívében feküdt le. Egy kívánsággal, amiről senkinek sem beszélt…

A kilencéves fiú néhány évvel ezelőtt a legfelfoghatatlanabb fájdalmon ment keresztül. Három nappal a 6. születésnapja előtt néhány idősebb barátjával játszott a hóval borított szomszédos parkban.

“Mindjárt jövünk a korai születésnapi ajándékoddal, kicsim!” Evan anyukája csiripelte, mielőtt ő és Evan apukája elindultak a boltba. Ez egy bicikli lesz; ő egyszerűen tudta!

Az égbolt kezdett elszíneződni, és a gyerekek duzzogva, egymás után kezdtek hazamenni, míg végül már csak Evan maradt egyedül a bokrok között bolyongva.

Azt azonban nem tudta, hogy a biciklije soha nem fog megérkezni. A szülők pedig, akiket várt, egy halálos autóbalesetben kilehelték a lelküket nem messze otthonától.

Evan céltalanul sétált, lenyűgözve a különböző levelek és virágok formáit. Csak ment és ment, képzeletének fantasztikus gondolataiba merülve, nem is sejtve, hogy soha többé nem láthatja anyukája és apukája édes arcát.

Valahol útközben Evan esztelenül rálépett valamire, ami megrepedt a csizmája alatt. Mielőtt észbe kapott volna, elvesztette az egyensúlyát, és egy vékony jégrétegen keresztül előrebukott a jéghideg víz mélységébe, amely csípte a bőrét.

“Evan! Mit csinálsz? Tűnj el attól a nőtől!” Lisa megpróbálta kirángatni őt a rongyos öregasszony karjaiból.

A kisfiú beleesett a park mögötti öreg tóba, és a szülei már nem voltak ott, hogy megmentsék. Senki sem volt a közelben, kivéve egy rongyos öregasszonyt, aki arra járt a karton táblájával és egy zsebkendőnyi érmével.

Deidre egy fáradt hajléktalan nő volt, aki visszafelé tartott a sátorba, ahol minden éjjel aludt. Amikor csobbanást és sikolyt hallott, és látta, hogy egy kisfiú a tóba esett, a víz felé rohant, és küzdött, hogy kihúzza a síró gyereket a jeges vízből.

A kis jövevényt a sátrába sietett, amely csak néhány méterre volt tőle. Deidre rávetette a kisfiúra kopott takaróit, megetette vele a szendvicset, ami a vacsorája lett volna, és mellé feküdt, várva, hogy normalizálódjon a láza, és hogy újra beszélni tudjon.

Másnap a szomszédoktól értesült Evan szüleinek haláláról. “Hogyan fogom ezt közölni a fiúval?” – tűnődött.

A következő három napban Deidre a karjában tartotta a fiút, aki tehetetlenül sírt, és gyászolta az egyetlen családját.

Az idős asszony mindent megtett, hogy ételt és meleg ruhát hozzon neki, és azt kívánta, bárcsak örökké a gyámja lehetne. Szeretetteljes gyermek volt, aki minden apróságot megköszönt neki, és úgy beszélt vele, mintha régi barátok lennének.

Deidre-nek hosszú idő óta először volt valakije, akit családtagnak érzett. De tudta, hogy nem tarthatja őt örökké a rongyos, öreg sátorban. Így hát Deidre másnap nehéz szívvel kitette Evant az árva gyerekek menhelyén.

Evan még soha nem érezte magát ennyire egyedül. Az élet a szüleivel sosem volt túl kényelmes. A szülei alig tudtak megélni. De a szűkös lakókocsi, amelyben éltek, tele volt szeretettel.

A fiú minden este sírt a menhelyen, és Deidre is sírt érte a sátrában.

“Istenem, kérlek, add ezt a gyönyörű gyermeket egy másik szerető családnak…” – imádkozott.

Deidre imái meghallgatásra találtak. Mert alig egy hónap után a menhelyen egy szerető, jómódú pár örökbe fogadta Evant.

Evan új édesanyját Lisának hívták, és ő jószívűen és gyengéden viszonyult a fiú szívében lévő bánathoz. A férje, Fred is hihetetlenül gondoskodó volt. Az új szülők számára áldás volt, hogy évekig tartó próbálkozás után végre hazavihettek egy gyermeket.

Eltelt két év, és úgy tűnt, Evan berendezkedett az új életében. Új szülei gyengéd szívének köszönhetően Evan újra biztonságban és otthon érezte magát.

De valami még mindig hiányzott… valami, amiről nem beszélt a szüleinek.

Egy nap Lisa figyelte, ahogy Evan a parkban ugrándozik, amikor valami váratlan dolog riasztotta meg. A semmiből Evan a távolban valakinek kiáltott, és futni kezdett a park hátsó része felé.

Az ott lévő elhanyagolt kuka körül szemétkupacok halmozódtak fel, és Lisa megdöbbenve látta, hogy a fia magasra tárva a karját ugrál, botladozik és átrobog a szemét között.

“Evan, állj meg! EVAN!” Lisa addig üldözte a fiát, amíg meg nem látta, ki felé fut.

“Evan! Mit csinálsz? Tűnj el attól a nőtől!” Lisa megpróbálta kirángatni a fiút a rongyos öregasszony karjaiból. De a nő nedves ruháinak bűze már átterjedt Evanra, és a piszkos kezei Evan tökéletes haját borzolták.

Az idős nő vidáman nevetett, amíg a nevetést félbeszakította egy szörnyű köhögés, amitől a mellkasát markolta fájdalmában.

“Jól vagyok, jól vagyok – biztosította Evant, és Lisa füstölgő arcára nézett.

“Hogy merészelsz a fiamhoz nyúlni, te…”

“Anya!” Evan félbeszakította Lisa kirohanását. “Ő az én angyalom, Deidre!”

Evan megfogta Lisa kezét, és végre elmesélte neki a történetet arról, hogyan anyáskodott Deidre az élete legnehezebb napjaiban.

“Annyira sajnálom, Deidre! Nem tudtam…” Lisa egy könnycseppet ejtett Deidre ráncos, öreg kezére.

“De hol van a sátrad?” Evan megkérdezte Deidre-t, és tágra nyílt szemmel nézett körül.

“Nincs többé sátor, gyermekem, ott alszom, ahol könyörgök. Az eső elragadta a sátram. És most ez a köhögés nem akar véget érni. Azt hiszem, eljön az én időm…” Deidre a könnyeit visszafojtva mondta.

“Nem, nincs így. Te, Evan angyala, velünk jössz!” Lisa biztosnak tűnt, miközben segített az idősebb nőnek a parkoló felé sétálni.

Evan táncolt az örömtől, mert tudta, hogy végre valóra vált az, amire annyira vágyott. Újra találkozott az angyalával!

A következő hónapok során Lisa és Fred segítettek Deidre életét megváltoztatni. Találtak neki egy bájos kis házat, ahol lakhatott, és az első hat hónap bérleti díját előre kifizették a nevében. Segítettek neki a megfelelő kezelésben, hogy meggyógyuljon a köhögése. És amikor újra a régi önmagának érezte magát, segítettek neki találni egy részmunkaidős állást az élelmiszerboltban.

Újra céltudatos élete volt, de a legkedvesebb része a dolgos hétnek még mindig az volt, hogy találkozott Evannal, és órákat töltött vele végtelen beszélgetésekben!

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal! Lehet, hogy feldobja a napjukat és inspirálja őket.