Menü Bezárás

A savanyú káposzta néhány igen súlyos betegség ellenszere is lehet!

A savanyúságokat nem csak azért imádjuk, mert a téli ingerszegényebb időszakban egy kis élettel teli nyarat csempésznek az életünkbe, hanem azért is, mert nagyon egészségesek, tele vannak vitaminnal és ásványi anyaggal.

Az egyik legegészségesebb téli vitaminbombánk a savanyú káposzta, ha eddig nem tudtál róla, itt az ideje, hogy közelebbről is megismerd, és fogyaszd rendszeresen!

A fermentáció során olyan egészséges baktériumok fejlődnek ki a savanyú káposztában, melyek pozitív hatással vannak a bélrendszer egészségére. A húsok, és túlságosan zsíros élelmiszerek mellé kifejezetten ajánlott savanyú káposztát fogyasztani.

Magas rosttatalmának köszönhetően könnyen megszabadulhatunk a bélrendszerben lerakódott méreganyagoktól, és így csökken a különböző betegségek kialakulásának esélye.

A savanyú káposzta igen sok A-, K-, E-és B-vitamint, és a szervezet számára elengedhetetlenül fontos ásványi anyagot tartalmaz. Bizonyos tanulmányok alapján kimutatták, hogy a savanyú káposzta U-vitamint is tartalmaz, éppen ezért fogyasztása nagyon hatékony lehet gyomorfekéllyel küzdő személyek esetében is.

Ha valaki gyomorfekéllyel küzd nem csak a savanyú káposztát, de annak nem túl sós levét is fogyassza.

A savanyú káposzta az egyetlen növényi eledel, amely B12-vitamint is tartalmaz, és mint tudjuk ez a vegetáriánusok számára elengedhetetlenül fontos. Ezenkívül késlelteti az öregedést, serkenti az idegrendszert, és a memóriát.

A savanyú káposzta és a leve ajánlott azok számára is, akik súlyproblémákkal küzdenek, serkenti a zsírégetést és normalizálja az étvágyat. Naponta egy csésze savanyú káposztalé hihetetlenül jó hatással van az emésztési problémák, különösen székrekedés ellen.