Menü Bezárás

A szülők ellopták a lányuk főiskolai pénzét, hogy a fiuk esküvőjére költsék – a nő úgy döntött, beperli őket

A nő szülei nem árulták el neki, hogy pénzt vesznek ki a számlájáról, és csak akkor tudta meg, hogy hiányzik a tanulmányaira szánt összeg nagy része, amikor elment a bankba, hogy pénzt vegyen le a számlájáról. Úgy döntött, bepereli a szüleit, és megosztotta a történetét a Reddit-en.

A nő elmondta, hogy abban a környezetben, ahol felnőtt, nem tartják fontosnak a nők oktatását, a nagy-nagynénjük azonban mégis továbbtanult, orvos lett belőle, és úgy döntött, minden női leszármazottjának segít, hogy továbbtanulhassanak, ezért pénzalapokat hozott létre, amiből fizethetik a tanulmányaikat.

Miután Londonban járt egyetemre, és egy brit férfival kötött házasságot, a nagynéni az Egyesült Államokba költözött, ahol kényelmes életet élt, és halála előtt létrehozott egy közös főiskolai alapot a két unokahúgának. Amikor azonban a nő az iskola elvégzése után be akart iratkozni az egyetemre, és elment a bankba, hogy levegye a pénzt a számlájáról, rájött, hogy abból mindössze körülbelül 13 ezer dollár maradt meg.

Megdöbbenve tért vissza a bankból, és megkérdezte a szüleit a pénzről. Mindig is azt hitte, hogy a főiskolai pénzalapja biztonságban van a bankszámlán, de kiderült, hogy a családjának más tervei voltak a pénzzel.

„Végül rájöttem, hová tűnt a pénz. A szüleimnek sikerült hozzáférniük a számlához, amit a nővéremnek és nekem nyitottak” – írta a fórumon. Mint kiderült, a szülők a fiuk esküvőjére költötték az összeget, amit a lányuk beleegyezése nélkül vettek ki a bankból.

Korábban azért nem derült ki a dolog, mert a nagyobbik lányuk nem akart egyetemre menni, és nem sokkal az iskola befejezése után férjhez ment, ezért meg sem próbált hozzáférni a pénzalaphoz.

Amikor a nő megtudta, mit tettek a szülei, azonnal elköltözött, és diákhitelt vett fel, hogy fizetni tudja a tanulmányait. Közben pedig beperelte a szüleit, amiért ellopták a pénzt a számlájáról.

Amikor azonban a rokonai értesültek a történtekről, mindannyian őt hibáztatták, amiért a pénzt részesítette előnyben a családjával szemben, és azt mondták, azzal, hogy beperelte a szüleit, „a nyilvánosság elé tárta család magánügyeit”.

Nem sokkal később felhívta a bátyja, és arra kérte, tegyen le a perről. Cserébe felajánlotta, hogy kifizeti a főiskolai tandíját, de a nő nem tudott megbízni benne, ezért megkérte, hogy írjon alá egy szerződést, amivel biztosítja őt arról, hogy megkapja a pénzt, ha visszalép a pertől.

A bátyja megsértődött, amiért nem bízott meg benne, a nő azonban kitartott az álláspontja mellett. „Kicsit szégyellem magam, hogy ezt teszem, de nem akarom, hogy olyan adósságom legyen, aminek egyáltalán nem kellene léteznie” – írta a fórumon, és a felhasználók tanácsát kérte a kérdésben.

A felhasználók többsége a nőnek adott igazat, hangsúlyozva, hogy a szüleinek nem volt joguk hozzányúlni ahhoz a pénzhez. Az egyik hozzászóló megkérdezte, mennyi pénzt vettek ki a számlájáról, mire a nő azt felelte: „Eleget ahhoz, hogy a nővérem és én is adósság nélkül fejezhettük volna be az egyetemi tanulmányainkat.”

„A szüleid nem kölcsönvették azt a pénzt. Ellopták. Remélem, minden dokumentumod megvan, ami bizonyítja, hogy az a pénz a tiéd volt” – tette hozzá egy másik válaszadó.

„Az egyetem hallgatóival foglalkozó jogi központ mindenben segít nekem. Bizonyítékom van rá, hogy az a pénz az enyém volt” – válaszolta a nő, hozzátéve, hogy rosszul érzi magát, amiért beperelte a szüleit, de úgy érezte, nem volt más választása.