Menü Bezárás

A tavaszi napéjegyenlőség kibillenthet az egyensúlyodból: ez vár rád csillagjegyed alapján!

A tavasz asztrológiai értelemben mindig akkor kezdődik, amikor belépünk a Kosba, ami nagyjából egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség időpontjával is. A téli hónapok stagnálása után készen állunk rá, hogy kihasználjuk az erre a csillagjegyre jellemző erőteljes energiát az újdonságok keresésére.

A tavaszi napéjegyenlőség idején mindannyian olyanok vagyunk, mint apró, zsenge hajtások, amik utat törnek maguknak a talajban, hogy a felszínre jussanak. De ezt az energiát bölcsen kell felhasználni, miközben a nap felé törekszünk.
A napéjegyenlőség alapvetően az egyensúlyról szól, még ha néha nehezen is találjuk meg azt.

A nap-éj egyenlőség egy csillagászati esemény, amelyben a földi egyenlítő síkja áthalad a Nap középpontján. Ez évente kétszer (március 21. és szeptember 23. környékén) fordul elő. Az északi féltekén a tavaszi nap-éj egyenlőséggel kezdődik a csillagászati tavasz. Az idei tavaszi napéjegyenlőség március 20-ára esik.

A változás a levegőben van, és ilyenkor nehéz lehet megőrizni az egyensúlyunkat, de azért nem lehetetlen ez a feladat. Tudd meg, hogy őrizheted meg az egyensúlyodat a csillagok vad tánca közepette a csillagjegyednek megfelelően.

Tűzjegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

Mikor voltál utoljára kreatív pusztán a kreativitás kedvéért? Vagy vetetted bele magadat egy spontán kalandba a szórakozás öröméért? Ahogy a Nap belép a Kosba, ebbe az energikus tűzjegybe, a napéjegyenlőség különleges tavaszi ébredést hoz a számodra.

Vesd bele magad újra a személyes szenvedélyeidbe, és légy az a bátor úttörő, akinek születtél. Ugyanakkor ne feledkezz meg mások igényeiről sem. Ha azt akarod, hogy az emberek támogassák az erőfeszítéseidet, neked is ott kell lenned mellettük – még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy néha áldozatokat kell hoznod.

Földjegyek: Bika, Szűz, Bak

A szorgalmadról és munkamorálodról vagy ismert, de mikor álltál meg utoljára, hogy figyelembe vedd az érzéseidet? A tavaszi napéjegyenlőség visszavezeti a földjegyek szülötteit mélyebb érzéseikhez.

Old fel a stresszt egy wellness hétvégével, az otthonod dekorációjának felfrissítésével, és a kapcsolataid ápolásával. A pragmatikus földjegyek szeretik a kiszámítható, mérhető dolgokat, de nem szabad elfelejteniük, hogy az igazi értékük a jellemükben rejlik.

Levegőjegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Törj ki a komfortzónádból, és térj vissza a társasági életbe. A napéjegyenlőség felfrissíti kifelé forduló természetedet, és arra ösztönöz, hogy új csoportok tagja légy.

Kezdeményezz találkákat – akár randevúkat is – és fedezz fel új helyeket a már megszokottak mellé. A levegőjegyek alapvetően emberközpontúak, de ez egyben azt is jelenti, hogy időnként szem elől téveszthetik a saját perspektívájukat az egyes csoportok nézeteinek javára, amikhez tartoznak.

Vízjegyek: Rák, Skorpió, Halak

A téli hónapok visszahúzódó nyugalmában a motiváció is lecsökkenhet. De idén márciusban ideje újra felfrissülni, és a napéjegyenlőség energiájával visszatérni a játékba. A tavasz első napja a munkádra és a jólétedre irányítja a figyelmedet.

Ha nehéznek érzed a kezdetet, próbálkozz kis lépésekkel, például takaríts ki, menj el egy jógaórára, vagy szervezz meg egy találkozót egy projekt megbeszélésére. Az érzékeny vízjegyek magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, de fontos, hogy kíváncsisággá alakítsák a félelmüket, hogy tovább fejlődhessenek. Forrás