Menü Bezárás

A tíz férfi elkezdi énekelni az örökzöld slágert, aztán mikor táncolnak és ugrálnak is hozzá, a közönség teljesen bevadul

Az 1920-as években írta a délafrikai Solomon Linda és a The Evening Birds énekegyüttessel adta elő zulu nyelven. 1939-ben vették lemezre Johannesburgban.

A dal eredeti címe Mbube volt, ami zulu nyelven oroszlánt jelent.

Nemzetközileg a dalt az 1950-es években fedezték fel. Előadta a The Weavers, Pete Seeger, Jimmy Dorsey, Yma Sumac, Miriam Makeba, és a The Kingston Trio is. 1961-ben listavezető lett az Egyesült Államokban a The Tokens együttes előadásában. 15 millió dollárt kerestek csak az eladott jogokon.

Solomon Linda örökösei pert indítottak, amikor az 1990-es évek közepén az Ace Ventura filmek és a Az Oroszlánkirály, tévésorozatok, és musical is használták a dalt, aminek az idők folyamán tulajdonképpen csak a címe változott.

Ezt a jól ismert dalt adta elő ez a tíz fiatalember, bravúros ügyességgel, zenei kíséret nélkül csak és kizárólag az énekhangjukra támaszkodva. Énekelnek, táncolnak, jól érzik magukat, és közben megőrjítik a közönséget. Persze jó értelemben:

A Straight No Chaser az egyik legnépszerűbb és legismertebb acapella csoport a tengerentúlon:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!