Menü Bezárás

A tudósok szerint a 40 év feletti embereknek nem szabadna több mint 3 napot dolgozniuk egy héten!

A szakértők szerint aki betöltötte a 40. életévét, nem szabad túlzásba vigye a munkát, egészsége érdekében a hétből négy napon vissza kellene fogja magát.

A Melbourne-i Egyetem kutatásai alapján kimutatták, hogy a munkaidő heti három napra való csökkentésével növelhető a hatékonyság és a terméshozam.

Ahhoz, hogy jobban tudjunk teljesíteni, kipihentek kell legyünk, éppen ezért ajánlott a szabad-, és a munkaidő közötti egyensúlyt megtartani. A melbourne-i kutatók által elvégzett kísérlet szerint a 40 év feletti személyek több időt kellene fordítsanak a pihenésre. 6,5 ezer, 40 év feletti aktív munkás személy körében végezték a kutatást, és az is kiderült, hogy a munkahelyi hatékonyságot a stressz, és a koncentráció minősége is befolyásolja.

A mutatószámok alapján egyértelmű volt, hogy a teljesítmény akkor volt magasabb, amikor a dolgozók a megszokott heti 55 óra helyett csak 25 órát dolgoztak.

40 éves kor után már nem ugyanúgy működnek az agyi képességeink, mint 20 évesen, éppen ezért jó, ha kapacitásunkat figyelembe véve csökkenteni tudjuk a ledolgozott órák számát.