Menü Bezárás

A vendégek kinevetik a vőlegény takarítónő anyukáját, amíg az színpadra nem lép, hogy gratuláljon az ifjú párnak.

Maria élete mindig is küzdelmes volt. Szegény családból származott, és minden igyekezete ellenére úgy tűnt, hogy mindig a rövidebbet húzza. Az életét annak szentelte, hogy a fia, Aiden a lehető legjobb nevelést kapja.

Egy takarítócégnél dolgozott takarítóként, és gyakran küzdött a megélhetésért. Maria napi 12 órát dolgozott, hogy biztosítsa, hogy Aident etetni tudja, és hogy gondoskodni tudjon róla. Amikor a fiú elég idős lett, egy jó külvárosi bentlakásos iskolába küldte.

„Nagyon keményen fogok dolgozni azért, hogy főiskolára járhass. Anyu gondoskodik rólad, oké?” – mondta Aidennek, mielőtt felszállt a buszra. Maria ügyelt arra, hogy minden adandó alkalommal írjon Aidennek.

Évekkel később Aiden kitűnt a természettudományokban, és elmondta neki, hogy lehetősége volt arra, hogy egy orvosi rendelőben egy orvosnál dolgozzon. Eldöntötte, hogy ez akar lenni, ha felnő. Aiden azt is elárulta Mariának, hogy megismerkedett egy Linda nevű lánnyal, miközben dolgozott, és ők ketten elkezdtek randizni.

Kiderült, hogy Linda egy másik orvos lánya volt a rendelőben, akit Aiden meglátogatott. „Figyelj, fiam, nem akarom, hogy összetörjön a szíved. De Linda gazdag családból származik, és a családja lehet, hogy lenéz téged” – írta Maria a fiának.

„Ne aggódj, anya. Tudja, honnan jöttünk, és nem érdekli. Úgy szeret engem, amilyen vagyok. Hidd el, meglátod” – írta vissza Aiden. Aiden és Linda a középiskola elvégzése után együtt maradtak, és ugyanarra a főiskolára jártak.

Amint Maria megismerte Lindát, megértette, miért szereti őt annyira Aiden. Linda alázatos volt, és nem ítélte el Mariát még akkor sem, amikor megtudta, hol dolgozik. Amikor Aiden elárulta, hogy Lindával eljegyezték egymást, Maria azonnal áldását adta rá.

Maria úgy döntött, hogy eljegyzési partit rendeznek egy helyi étteremben, hogy megünnepeljék és megismerjék Linda szüleit, Hugh-t és Elizabeth-et.

Egy idő után Hugh és Elizabeth vonakodva adta meg Aidennek az áldását, és beleegyeztek, hogy fizetik az esküvőt. A szertartás meglehetősen extravagáns volt. Linda egy dizájner menyasszonyi ruhát viselt, amelyet a nagymamája ajándékozott neki. A torta óriási volt, és Hugh egy híres séfet bérelt fel az esküvői ételek elkészítésére.

Mariának végre lehetősége nyílt arra, hogy találkozzon Hugh-val és Elizabeth-tel, de nem bántak vele kedvesen. Amikor megkérdezték, milyen diplomával rendelkezik, Maria azt válaszolta: „Nem volt lehetőségem befejezni a tanulmányaimat, mert Aiden apja otthagyott, hogy egyedül neveljem fel őt”.

„Hát, ha nem dolgoztunk volna keményen, akkor nem adhattuk volna Lindának mindezt – válaszolta durván Elizabeth. Hugh-nak és Elizabethnek VIP vendégei voltak, köztük ismert üzletemberek a városból. Amikor megkérdezték, hogy ki az a Maria, úgy tűnt, zavarba jönnek, amikor elárulták, hogy a vőlegény édesanyja.

Miután elhangzott a fogadalom és az igent mondtak, a vőlegény és a menyasszony családján volt a sor, hogy beszédet mondjanak. Elsőként Hugh és Elizabeth lépett a színpadra, hogy gratuláljanak az ifjú párnak az egyesülésükhöz. Ezután felfedték az ajándékukat, ami meglepte Aident és Lindát, mivel Hugh már kifizette az esküvőt.

„Tudjuk, hogy mindketten a házakat nézitek, és hamarosan összeköltöztök. Szóval mi fizetjük az összes bútorotokat és készüléketeket” – árulta el Huge.

„Amint találtok egy házat, az teljesen be lesz bútorozva” – tette hozzá Elizabeth. Az ajándékot a jelenlévők tapssal fogadták. Hugh és Elizabeth büszkén nézte a reakciót. A színpad mellett Maria állt. Sok vendég suttogni és mormolni kezdett, mivel tőle mindannyian egy ehhez képest meglehetősen olcsó ajándékra számítottak.

Maria letörölt egy örömkönnyet, miközben gratulált az ifjú párnak. Nem törődött az ítélettel. Maria csak büszke volt a fiára és a menyére. De amit ezután mondott, az az egész násznépet megdöbbentette.

„Egész életemben dolgoztam és spóroltam, hogy kifizethessem a főiskolai tandíjadat, mert tudtam, hogy drága lesz. Aztán eldöntötted, hogy orvos akarsz lenni, és azt gondoltam, hű, még drágább” – viccelődött Maria.

Látszott rajta, hogy Hugh és Elizabeth rajta nevetnek, nem pedig vele. Maria a táskájába nyúlt egy borítékért, mielőtt folytatta.

„A vicces az, hogy amúgy is ösztöndíjat kaptál az orvosi tanulmányaidra, így nem is volt szükséged az összes megtakarított pénzre. Így most, hogy hamarosan megkapod a doktori címet, és összeházasodsz ezzel a zseniális fiatal nővel, mi mással is gratulálhatnék neked, mint azzal, hogy veszek neked egy házat” – árulta el Maria.

Az egész násznép megdöbbenve kapkodta a levegőt, amikor Maria kinyitotta a borítékot, és átnyújtott egy kulcscsomót Aidennek és Lindának. Mindenki felállva tapsolt, miközben Hugh és Elizabeth döbbenten állt. Miután a ceremónia véget ért, Hugh és Elizabeth bocsánatot kértek Mariától.

„Mi nagyon sajnáljuk. Rosszul bántunk veled, amióta csak megismertünk. Bocsánatot kérünk, amiért elítéltünk téged. Tényleg megmutattad nekünk, hogy milyen figyelemre méltó vagy.” – mondta Elizabeth Mariának.

„Csak ne feledd, lehet, hogy néhányan a semmiből jöttünk, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetünk valakik” – válaszolta Maria.

Év végére Aiden befejezte a doktoriját, és csatlakozott Hugh rendelőjébe, hogy orvosként dolgozzon. Aiden ragaszkodott hozzá, hogy Maria vonuljon vissza a takarítói munkából. Hugh és Elizabeth nem sokkal később követte a példáját. Linda nyugdíjazási partit rendezett Mariának, és Aiden vett neki egy vadonatúj autót, hogy mindent megköszönjön neki.

Hamarosan, Aidennek és Lindának saját gyerekei születtek. Maria nagyszülőként élt a gyerekek számára, és ezt a szerepet boldogan osztotta meg Hugh-val és Elizabeth-tel.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Ne vegyük a szívünkre a negatív ítéletet. Maria számára csak a fia boldogsága és sikere számított. Ő nem hagyta, hogy az ítélkezések lehúzzák, és a végén bebizonyította ezt a kétkedőinek.
  • Soha nem tudhatod, hogy valaki min ment keresztül. Hugh és Elizabeth tévesen képzelték el Maria személyét, ami azon a tényen alapult. hogy takarítónő volt. A végén rájöttek, hogy Maria szorgalmas és tiszteletet érdemel, mint bárki más.

Ez egy kitalált történet, bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés.