Menü Bezárás

Amikor a bíró meghallotta a hajléktalan nő történetét, felajánlotta, hogy kifizeti a bírságának nagyrészét

A hajléktalan nő segítséget kapott egy nagylelkű bírótól, aki meghallgatta a történetét, és megpróbálta megkönnyíteni a helyzetét, ahelyett, hogy egyszerűen csak ítéletet hozott volna az ügyében.

Francesco „Frank” Caprio bíró ügyeit a televízió a „Caught in Providence” című műsorban közvetíti, és a köztudomásúan nagylelkű bíró ezúttal sem okozott csalódást azoknak, akik nagyra értékelik a munkáját.

Egy Reddit-en megosztott rövid videó megható jelenetet örökített meg a tárgyalóteremben. Caprio bíró tájékoztatja a fiatal nőt, hogy az autójára kerékbilincset tettek, miután nem fizette ki az összegyűlt bírságait.

A nő erre azt válaszolja: „Hogy őszinte legyek, sok mindenen megyek most keresztül.” Elárulta, hogy zaklatják, és jelenleg hajléktalan, hozzátéve, hogy különböző családtagoknál húzta meg magát az utóbbi időben, de az ő támogatásuk csak átmeneti. Miközben a nehézségeiről beszélt, láthatóan elérzékenyült, és könnyek gyűltek a szemébe.

„A kocsimban aludtam. Csak azért, hogy dolgozzak valahogy a helyzeten” – magyarázta a nő, hozzátéve, hogy azóta elvették tőle az autót, és tíz szabálysértést is kapott. A bíró ezután rákérdez a munkaviszonyára, mire azt feleli: „Most kaptam új munkát. Korábban is dolgoztam. De szembe kellett néznem a hajléktalansággal és sok minden egyébbel. Egy ideig munkanélküli voltam. Most pedig éttermekben dolgozok.”

A nő azt is elmondta, hogy azt remélte, sikerül valamilyen fizetési tervben megállapodni, hogy minden hónapban egy meghatározott összeget fizessen be a bírságokból, és megtarthassa az autóját, ugyanakkor attól tartott, hogy a jogosítványát is felfüggesztik.

Amikor a bíró meghallotta a hajléktalan nő történetét, felajánlotta, hogy kifizeti a bírságának nagyrészét
Fotó: Caught In Providence/YouTube

„Annak alapján, amit most hallottam, sok mindenen mehetett keresztül” – jegyezte meg a bíró megértően, majd az iskolai tanulmányairól és a végzettségéről kérdezte a nőt, aki elmondta, hogy egy nehéz párkapcsolat után otthagyta az iskolát, és nem is akar visszatérni a tanulmányaihoz. Azt is elismerte, hogy anyagi nehézségekkel küzd, és jelenleg mindössze 5 dollárja van.

A bíró 400 dolláros bírságot szabott ki, de azt is elmondta a nőnek, hogy ebből az összegből neki csak 100 dollárt kell kifizetnie egy hónapon belül, a fennmaradó 300 dollár kifizetését egy, a bíró édesanyjáról elnevezett alapítvány, a Filemona fund vállalja magára, aminek célja, hogy segítséget nyújtson a rászorulóknak.

Caprio bíró ugyanakkor arra bíztatta a nőt, hogy ne habozzon visszatérni a bíróságra, ha esetleg mégsem tudja tartani a határidőt, és ebben az esetben ennek az összegnek a kifizetéséről is gondoskodik.

Ezekre a szavakra a nő arcán megkönnyebbülés látszik, és még el is mosolyodik. Ugyanakkor az is egyértelműen látszik, mennyire meghatódott a bíró nagylelkűségétől.

„Tehát, amikor ma elmegy innen, leveszik a kerékbilincset az autójáról, és visszakapja azt. Tudja, nagyon könnyű szigorúnak lenni, de én igyekszem figyelembe venni az emberek személyes helyzetét” – mondta a bíró, hozzátéve, hogy 50 dollár készpénzt is juttat a fiatal nőnek, hogy legyen mit ennie.

Amikor a bíró meghallotta a hajléktalan nő történetét, felajánlotta, hogy kifizeti a bírságának nagyrészét
Fotó: Caught In Providence/YouTube

„Most már mosolyog, így már jobb. Van valami, amiért mosolyoghat” – jegyezte meg a nő reakcióját látva.

Ez a megható videó sokak szívét megmelengette, és a fórumon többen is dicsérték Caprio bíró megértését és nagylelkűségét.

„Több Caprióhoz hasonló bíróra van szükségünk a világon. Milyen gyönyörű lélek. Imádkozom, hogy a fiatal nő körülményei javuljanak, és többé ne kelljen a kocsijában élnie” – írta az egyik felhasználó.

„Az ilyen emberek tartják életben az emberiséget, és megakadályozzák, hogy az emberek a gonoszság felé forduljanak. Remélem, az emberek megtalálják a bennük rejlő jóakaratot, és felszínre hozzák azt, hogy minél többeken segíthessenek” – tette hozzá egy másik hozzászóló.

Fotó: YouTube