Menü Bezárás

Amikor elveszted az édesanyádat, önmagadból is elvesztesz egy darabot

Ha édesanyád már nincs az élők sorában, pontosan tudod, mennyire fájdalmas az elvesztése. És, még ha az idő enyhíti is ezt a fájdalmat, mindig hiányozni fog neked.

Az édesanyák a legerősebb és legszívósabb emberek közé tartoznak. Senki máshoz nem fogható módon gondoskodnak rólunk, és mindig mellettünk állnak, függetlenül attól, milyen nehézséggel kell szembenéznünk, akkor is, ha mi magunk hibáztunk valamiben.

Egy édesanya gyereke iránt érzett szeretetét semmihez sem lehet hasonlítani, és ez akkor sem szűnik meg, ha ő már nincs az élők sorában. Édesanyád az első ember, akivel kapcsolatot létesítesz ezen a világon, hiszen benne fogansz meg, és miután megszülettél is sok időt töltöttél mellette. Ő a védelmeződ, a legnagyobb csodálód, és az a személy, aki soha nem hagyna téged szenvedni.

Amikor világra jöttél, minden megváltozott édesanyád számára.

Soha nem gondolta volna, hogy képes lesz ilyen erősen szeretni egy másik emberi lényt. És most, amikor ő már nincs melletted, nem érzed magad teljesnek. Soha többet nem leszel már ugyanolyan, mint azelőtt. Minél nagyobb szerepe volt édesanyádnak az életedben, annál nehezebb lesz az elvesztése.

Ha ő már nem létezik, úgy érzed, soha többé nem leszel már ugyanaz az ember.

A világon semmi nem készíthet fel erre a vesztesége. Melletted volt az első lélegzetvételedtől kezdve, ezért okoz a hiánya ekkora fájdalmat a lelkedben. Az idő múlásával fokozatosan visszanyered az erődet, de ez nem azt jelenti, hogy minden visszatér a normális kerékvágásba.

Eltart majd egy ideig, amíg vissza tudsz térni a rutinodhoz, és valószínűleg szükséged lesz egy kis időre egyedül.

Ha elvesztetted az édesanyádat, teljesen érthető, ha így érzel, akkor is, ha már hosszabb idő telt el azóta. De ő teljes szívéből szeretett téged, és azt akarná, hogy folytasd az életedet, és boldog légy. Azt akarná, hogy egészséges és teljes életed legyen, hiszen ezért hozott világra téged.

Mindenkinek időre van szüksége a gyógyuláshoz, és, még ha soha többé nem is érzed magad ugyanúgy, mint azelőtt, a dolgok jobbra fordulnak, és te is jól leszel.