Menü Bezárás

Amit soha nem tudtunk Diana hercegnőről – Ez volt a legnagyobb kívánsága, amit soha nem tudott teljesíteni

Diana hercegnő volt a brit királyi család legkedveltebb tagja, azonban sok mindent csak most, 22 évvel tragikus halála után tudunk meg az életéről. Kevesen tudják, hogy a walesi hercegnő nagyon szeretett volna balerina lenni. Kiskora óta tanult balettozni, és profi táncosnő akart lenni. Azonban nem sikerült valóra váltania az álmát, mert túlságosan magas volt ahhoz, hogy folytassa.

Anne Allan, Lady Di balett-tanára egy 2017-es interjúban nagyon szépen beszélt a walesi hercegnéről.

„A tánc a lelkében volt. Látszott rajta, milyen óriási örömet okozott neki. Imádta a mozgás és a tánc szabadságát. Nyilvánvaló volt, hogy ez segít neki megnyugodni az érzelmi életében” – mondta Anne.

Mielőtt Károly herceggel megismerkedett volna, és hercegnő lett volna belőle, Dianának számos különös munkája volt. Dolgozott tanítóként és dadaként. Óránként 5 dollárt fizettek neki azért, hogy játsszon a gyerekekkel, takarítson és mosson. Diana részmunkaidős óvónőként dolgozott egy londoni óvodában, Pimlico körzetben is, és többször is vallott arról, hogy nagy rajongója a svéd ABBBA együttesnek.

Diana hercegnő óvónőként és dadaként dolgozott

Diana volt az első olyan menyasszony a brit királyi családban, aki olyan munkát végzett, amelyért fizetést is kapott. Ő és Károly herceg, akárcsak a királyné és Fülöp herceg, távoli unokatestvérek voltak.

Diana és Károly mindössze 12 alkalommal találkoztak, mielőtt összeházasodtak, apja, Fülöp herceg, pedig nyomást gyakorolt a fiára, hogy megkérje, Lady Di kezét.

„Meg kell hoznod a helyes döntést” – mondhatta a herceg a fiának. Ekkor Diana 19, a walesi herceg pedig 32 éves volt.

A „szívek hercegnője” a királyi család számára szokatlan módon nevelte gyerekeit. Azt akarta, hogy Harry és Vilmos élvezze a gyermekkorát, és „normális” gyerekekként nőhessenek fel. Gondoskodott arról, hogy ugyanolyan kiváltságokkal rendelkezzenek, mint bármelyik gyermek, moziba, vidámparkba, gyorsétterembe, és más hasonló helyekre vitte őket. Ezt a példát követi Vilmos herceg is gyerekei nevelésében. Ő és Kate Middleton megpróbálnak normális életet biztosítani három gyermeküknek, és azt is eltitkolták előlük, hogy uralkodói cím birtokosai.

22 év telt el a hercegné halála óta

A legkedveltebb brit hercegné 1997. augusztus 31-én egy autóbalesetben vesztette életét a párizsi Alma híd alatti alagútban. Az autóban volt még barátja, Dodi Al-Fayed és a sofőr, akik szintén életüket vesztették. A mentősök alig néhány perc alatt a helyszínre érkeztek, azonban csaknem másfél órába telt, mire sikerült felvágniuk az autót.

A vizsgálatok azt mutatták, hogy Diana hercegnő és Dodi Al-Fayed halálát a baleset okozta, amelynek fő oka a gyorshajtás volt, mivel megpróbálták lerázni az őket követő lesifotósokat. Azóta azonban több összeesküvés-elmélet is szárnyra kapott, amelyek közül egyesek azt állítják, hogy volt férje, Károly herceg, vagy II. Erzsébet királynő állt a baleset hátterében.