Menü Bezárás

Annak idején minket rendesen megtanítottak írni-olvasni

Manapság egyre több fiatal küzd szövegértési problémákkal. Nem beszélve arról, hogy a technikai fejlődésnek köszönhetően papírra már alig-alig írnak! Bezzeg a mi időnkben… még én is ezekből tanultam, tudok is rendesen szótagolni. És szeretek olvasni!

Emlékezzünk csak vissza az általános iskola első évére! Az akkori tankönyvek és tanárok megtanítottak bennünket a betűk szép formálására, arra, hogy ne macskakaparásnak tűnjön, amit papírra vetettünk. A margón belül maradtunk, olvashatóan írtunk, ami az olvasást is megkönnyítette. Mégis csak jól tanítottak, ha ilyen mély nyomot hagyott az emberben! Megtanultunk, rendesen írni és olvasni! Jó viszont látni!

Hogyan tanítsunk olvasni? Útmutató szülőknek

Az egyik legfontosabb az írás olvasás és a szövegértés! Anélkül nincs semmi, mert ha nem tudja értelmezni a gyermek az olvasottakat, akkor a tanulás nem megy sehogy!

Az akkori írás és olvasáskönyvek ma is megállnák a helyüket! Biztos, hogy a régi módszer sokkal hatásosabb volt a gyerekek tudták olvasni most lehet, hogy van olyan szülő aki folyékonyon olvasni sem tud, a szöveg értelmezésről ne is beszéljünk. Te is így gondolod?