Menü Bezárás

Anyósom kartonszámra vásárolja a mosogatótablettát. Kikérdeztem őt, hogy miért, és én is rögtön hozzáírtam a bevásárlólistámhoz!

Ha azt gondoltad eddig, hogy a mosogató tablettákat csak a mosogató gépben lehet felhasználni az edények és evőeszközök tisztán tartására, akkor tévedtél. Igazából nagyon hasznosak a háztartásban egyéb feladatok ellátására is. 

Lássuk, mi mindenre lehetnek még jók a mosogatótabletták!

Mosógép

Tisztítottad már ki valaha a mosógépedet? Annak ellenére, hogy a rendeltetése az, hogy tisztán tartsa a bele tett anyagokat, nem jelenti azt, hogy őt magát nem kell néha kipucolni.

Havonta érdemes legalább egyszer lefuttatni rajta egy programot magas hőfokon, ilyenkor pedig 1-2 mosogatótablettát érdemes a dobba helyezni. Ezzel a gép életidejét is meg lehet hosszabbítani.

Olajsütő

Eléggé idegesítő munka, de az olajsütőt is ki kell tisztítani néha. Nagyon nehéz az összes zsíros lerakódást eltávolítani, de szerencsére ebben is tud segíteni a mosogató tabletta.

Töltsd meg az olajsütőt 2/3 részig meleg vízzel, add hozzá a tablettát, majd kapcsold be a sütőt és győződj meg róla, hogy nem melegszik 90°C-nál magasabb hőfokra. Hagyd így 10 percig, majd öblítsd ki forró vízzel.

Szagtalanító

Sokak számára problémát okoz, hogy bizonyos ételek főzése, sütése után eltüntessék a szagot, ami a folyamat után a helyiségben marad. Könnyen segíthetsz ezen egy mosogatótablettával.

Fogj egy nagyobb edényt és töltsd meg nagyjából 1/4-ig vízzel, tegyél bele egy tablettát és gyújts be alá. A kajaszag a múlté lesz és a friss illat marad csak utána.

Barna foltok

Az igazi tea rajongók jól tudják, hogy milyen csúnya foltokat tud hagyni a csészékben és kancsókban a tea. Ezektől a foltoktól nem könnyű megszabadulni, ám ha van otthon mosogatótabletta, akkor sikerülni fog.

Forrásban lévő vízzel töltsd meg a kancsót és dobj bele egy tablettát, majd hagyd feloldódni benne. Töltsd ki a kérdéses csészékbe, poharakba és hagyd állni bennük legalább 1 órán át. Szivaccsal töröld át, majd öblítsd ki alaposan.

Sárga foltok a felsőkön

Az egyik legmakacsabb foltok a ruhákon lévő sárgás izzadságfoltok. Nagyon nehéz őket eltávolítani, ám a mosogató tabletta itt is segít.

Ha a mosógépbe teszed az ilyen darabokat, akkor tegyél melléjük egy mosogatótablettát is és a program végén újra foltmentesek lesznek a ruháid.

Edények, serpenyők

Ha van olyan edényed, serpenyőd, amelyikbe beleégett az étel és sehogyan sem tudod levakarni róla, akkor fordulj a mosogatótablettához.

Engedj egy kevés vizet a kérdéses edénybe, tegyél bele egy tablettát, tedd a tűzhelyre és közepes vagy magas fokon kezdd el melegíteni. Hagyd forrni pár percig, majd súrold meg és olyan lesz, mint új korában.