Menü Bezárás

Az 50-es éveiben járó házaspár egy luxushajón él, mert olcsóbb, mint a jelzáloghitelt törleszteni!

Az 50-es éveiben járó házaspár egy luxushajón él, mert olcsóbb, mint a jelzáloghitelt törleszteni!

Fotó: Angelyn Burk/ Facebook

A középkorú házaspár nem panaszkodhat, hiszen életüket egy csodálatos luxushajón “tengetik”. Számításokat végeztek, és úgy döntöttek, hogy a hajós utazgatás még mindig jobban megéri, mintha jelzáloghitelt fizetnének egy állandó lakásért.

Az 53 éves Angelyn Burk és férje, Richard szerint az élet csodálatos, és, hát valóban nem lehet okuk panaszra. Éjszakánkét körülbelül 44 dollárért az egyik hajóról a másikra szállnak, és közben a világ különböző részeit látogatják meg.

Burkék 2021 óta a vízen élnek, és egyáltalán még csak szándékukban sincs, hogy visszatérjenek a szárazföldi életformához. Angelyn 1992-ben vett részt egy hajós körutazáson, és azóta nagy álma, hogy évente hosszabb időt tölthessen a vízen.

Fotó: Angelyn Burk/ Facebook

“Eredetileg az volt a tervünk, hogy egy-egy hónapot töltünk különböző országokban, és közben hajózgatunk, majd a nyugdíjas éveinkben hajóra költözünk, aztán végül sokkal hamarabb teljesült az álmunk” – mondta Angelyn.

Mivel imádnak utazni, rájöttek, hogy nincs amiért megvárniuk, hogy eljöjjön a nyugdíjkorhatár. Előzetes számítások, és pontos mérlegelés után eladták a szárazföldi lakásukat, hogy életük hátralévő részét a vízen tölthessék.

Fotó: Unsplash

Egy éjszakára 88 dollárba kerül kettőjüknek az utazóhajó, vagyis évi 32.120 dollárt kell fizetniük, hogy egy hajón éljenek. Jelenleg a washingtoni Seattleben – ahol a házaspár élt – egy átlagosnak mondható lakás ára 958.027 dollár, amihez egy évi 50.000 dollár körüli jelzáloghitel jár.

Sőt, azt is figyelembe vették, a hajón ebben az árban a teljes ellátás is benne van, vagyis nem kell külön fizetniük az élelmiszerekért.

“Egész életünkben takarékoskodtunk, és célszerűen befektettünk. Nem érdekelnek már az anyagiak, sokkal inkább az élmények” – mondta a nő.

A hajózás egy kényelmes utazási forma, nem kell az állomások, szállodák és éttermek között rohangálni, így egy csomó feszültséget meg lehet spórolni.

Fotó: Angelyn Burk/ Facebook

Angelyn és Richard két bőrönddel utazik, ha valamire még szükségük van, megveszik a hajón, vagy a következő kikötőben. Mióta felmondtak, Burkék egy 50 napos hajóúton vettek részt az Adriai-tengeren, és egy 51 napos tengeri körúton Seattle-ből Sydneybe, Ausztráliába. Imádták Olaszországot, Kanadát, Izlandot és a Bahamákat, de kedvencük mégis Szingapúr volt.

Az utazás ideje alatt egyetlen dolog zavarta az idilli harmóniát, hogy a Seatelben kikötő hajón több Covid 19-beteget diagnosztizáltak, de ez szerencsére Burkék egészségi állapotát nem befolyásolta.