Menü Bezárás

Az 50 éves kor varázslatos egy nő életében

Az egyik ismerősöm mindennél jobban félt attól, mi történik, ha betölti az 50 évet. Már 40 éves korában ezen aggódott. „5 évtized”, sóhajtozta keservesen.

Most 52 éves, és nincs nála boldogabb ember a Földön! „Annyira féltem és aggódtam, de csodálatos módon, mindennek az ellenkezője bizonyult igaznak. Ez a legcsodálatosabb pillanat: végre élvezheted az érettséget és a kommunikációt az általad választott emberekkel” – mondja.

Szóval közeledik az 50, vagy talán már át is lépted ezt a határt. Biztosan mindenhonnan azt hallod, hogy ez már az igazi idős kor, ez a kapuzárási pánik ideje, és ehhez hasonlók.

Mindez egy mítosz, amely valamilyen okból továbbra is rémületben tartja a társadalmunkat. A helyzet az, hogy még 25 éves korban is érezhetjük magunkat öregnek és fáradtnak. Nézz csak körül, hány fiatal van, aki lesüti a szemét, és meggörnyedt vállal jár.

Valójában minden kor varázslatos lehet, ha pozitívan állunk az élethez, és minden napot a sors újabb ajándékaként értékelünk.

50 éves korban az élet teljes lendületben van

Sok nő viccelődve összehasonlítja az 50-es éveit a kamaszkorával. És ez nem véletlenül történik. Mindkét esetben hormonális változásokról, a hangulat gyors ingadozásairól beszélhetünk. Ahhoz, hogy egy nő mindezt jól át tudja vészelni, tiszta fejre és szívre van szüksége, amely fáradhatatlan, és nem fél álmodni és hinni.

Az 50 nem 25, ezért viseld büszkén

Az 50 év valóban nem mindig fenékig tejfel. Az ösztrogén szintje hirtelen lezuhan, és ezzel együtt a munkaképesség, a hangulat is csökken. A bőröd elveszti a rugalmasságát, megjelennek a ráncok. Ehhez még hozzájárul a depresszió, a plusz kilók, a hajhullás…Ezeket a dolgokat nem lehet elkerülni.

Tehát minden nap valóságos küzdelem lehet. Az 50 nem az új 25, de ez még nem ok arra, hogy feladjuk. Végül is, az 50 év épp azért olyan gyönyörű, mert szinte lehetetlen elpusztítani egy nőt. Erős és bölcs. Ezért azt is tudja, hogy az átmeneti kellemetlenségek majd elmúlnak, és egy teljes élet vár rá!

50 éves korban megszűnnek a kétségek, és a helyébe lép az önbizalom

Ebben a korban minden kétség eltűnik, és csak az önbizalom marad. Egy nő ebben a korban pontosan tudja, ki ő, mit akar, és mit érdemel. A „tapasztalat páncélja” adja ezt a biztonságérzetet.

Elérkezett az idő, hogy bízz a megérzéseidben, biztos lépéseket tégy, és ne riadj vissza a legmerészebb tervektől sem. Ebben a korban a nő teljesen biztos a sikerében.

Ebben a korban új prioritásokat állítasz fel

Az elmúlt évtizedekben a férj és a gyerekek álltak a nő figyelmének középpontjában, de amikor átlépi az 50-es határt, a helyzet teljesen megváltozik. A nőnek most végre van ideje saját magára. Most végre a saját kedvedre élhetsz, és megvalósíthatod azt, amiről mindig álmodtál.

Új prioritások kerülnek előtérbe. Megnő az önértékelésed, jobban bízol magadban, mint valaha.

Általánosságban véve, kortól függetlenül, soha ne felejtsd el, hogy a legalkalmasabb pillanat bármire mindig a jelen pillanat.

Ezért szeresd és kényeztesd magad, 50, 60, vagy 95 évesen egyaránt. Végül is, csak egy életünk van, és belőled is csak egy van. Gyönyörű és egyedi vagy!