Menü Bezárás

Az, aki mosolyog, mindig erősebb, mint az, aki dühös!

“Nagy szerencsétlenség idején, vagy stresszes időszakban, mindig jobb, ha folytatod a munkát, és valami pozitívra irányítod a dühödet és az energiádat.” – Lee Iacocca.

Azt mondják, hogy az ember azt éli meg igazán, amire a figyelmét összpontosítja. Ennek következtében pedig, amikor a dolgok kicsúsznak a kezünk közül, és azt sem tudjuk, hogy kezdhetnénk újra, egyedül a türelem és az optimizmus segíthetnek megoldást találni a problémára.

Ha a negativizmust választod, az megingathatja az érzelmi egyensúlyodat, és csak további stresszt, dühöt és szorongást eredményez.

Egy nyugodt mosollyal mindig többet érhetsz el

A konfliktusok leggyakrabban olyan emberek között robbannak ki, akik közel állnak egymáshoz. Ilyen helyzetben két forgatókönyv lehetséges: vagy elveszítjük az önuralmunkat, vagy megpróbálunk racionálisan állni mindahhoz, ami történik.

Az, hogy melyik utat választjuk, nagyban függ attól, hogy mennyire tudjuk kezelni a lobbanékonyságunkat, és mennyire vagyunk képesek összpontosítani a figyelmünket. Sokkal helyesebben tesszük, ha megpróbáljuk elcsendesíteni a hullámokat.

„Egy mosollyal könnyebben elérheted, amit akarsz, mint karddal.”William Shakespeare.

Nem az a lényeg, hogy ki nyeri meg és ki veszít el egy vitát. Sokkal fontosabb az a lecke, amit megtanulhatsz ebből, ha kiegyensúlyozottan reagálsz ebben a helyzetben.

A békés párbeszéd, egy mosoly, és a nyugodt válasz az agresszív viselkedésre, sokkal nagyobb szolgálatot tehetnek. Ezért mondjuk azt: Ha el akarsz érni valamit, mosolyogj.

A harag nem vezet sehová

A harag csak reménytelen helyzeteket teremt. Megakadályoz abban, hogy meghallgass másokat, vagy, hogy téged meghallgassanak. Amikor dühösek vagyunk, semmit nem látunk magunk körül a saját egónkon kívül.

„Haragtartónak lenni olyan, mint forró szenet marokra fogni azzal a szándékkal, hogy valaki másra hajítjuk azt. Mi fogunk elsőként megsérülni.”Buddha.

A harag elborítja az elmédet, és elhiteti veled, hogy képtelen vagy hibázni. Talán nem is vagy tisztában vele, hogy azzal, ha megnyered ezt a vitát, valójában nem nyersz semmit.

Békés megoldás nehéz helyzetben

Az, aki mosolyog a nehéz helyzetekben, mindig erősebb, mint az, aki folyton dühös. Az ilyen ember megérti, hogy az önreflexió és elemzés a legjobb fegyverek az arrogancia és az udvariatlanság ellen, amelyek leggyakrabban haragból születnek.

A helyes viselkedés abban is segít, hogy nagyobb tapasztalatra tegyünk szert a problémák megoldásában, azáltal, hogy felfedezzük a tolerancia értékét. Nagyon fontos, hogy meghallgassuk, és tiszteletben tartsuk mások véleményét, ha az különbözik a miénktől, és nem szabad elfelejtenünk, hogy mindenki követ el hibákat (akár szóban, akár cselekedetekben).