Menü Bezárás

Az édesanya gyakran kint hagyja kislányát a babakocsiban az utcán: „Az emberek azt mondják, őrült vagyok”

A legtöbb szülő valószínűleg azt mondaná, hogy soha nem hagyná egyedül a gyerekét, főleg nem az utcán, de egy dán édesanya bevallotta, hogy ő rendszeresen teszi ezt, ráadásul azt mondja, nem ő az egyetlen, és Dániában meglehetősen gyakori ez a szokás.

Annie Samples négygyerekes anyuka, aki nemrég a TikTokon magyarázta el, miért gondolja úgy, hogy jó ötlet kint hagyni kisbabáját a babakocsiban.

„Az a dán szokás, hogy a babák kint alszanak a babakocsijukban nem egyszerűen kulturális norma, de a szülésznők és az ápolónők is ezt javasolják” – mondta.

Fotó: TikTok

Annie szerint az időjárástól függetlenül a szülők kint hagyják gyerekeiket a babakocsijukban, hogy élvezhessék a friss levegő előnyeit. Ha hidegre fordul az idő, természetesen alaposan betakargatják a babákat.

Az édesanya szerint a dán szülőknek attól sem kell tartaniuk, hogy valaki esetleg elrabolja magára hagyott gyereküket.

„Itt a csecsemőket nem rabolják el, mert senki sem akar felelősséget vállalni valaki más gyerekéért, különösen mivel az egészségügyi rendszer mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsen bárkink, aki babát szeretne, méghozzá olcsón” – magyarázta.

Fotó: TikTok

Ennek ellenére a szülők természetesen óvatosak, és odafigyelnek az utcán hagyott babakocsira, Annie szerint a legtöbb esetben babafigyelő is van náluk.

Az édesanya azt is elmondta, hogy akkor is hagyja a kislányát kint aludni a babakocsiban, ha otthon vannak.

„Ez az ő érdekében van, hogy élvezhesse a friss levegő előnyeit. Jelenleg ez a legmegszokottabb alvóhelye, és örülök neki, hogy ha a családommal el akarunk menni valahová, miközben ő szunyókál, megtehetjük, és nem kell otthon maradnunk.”

Fotó: TikTok

Az édesanya azt mondja, tisztában van vele, hogy ez a módszer nem mindig és nem mindenhol lehetséges.

„Nagyon hálás vagyok érte, hogy olyan városban élek, ahol nyugodtan kint hagyhatom a kislányomat a babakocsiban aludni, miközben én bemegyek egy kávézóba” – mondta.

De nem mindenkit sikerült meggyőznie, és a közösségi oldalon többen is kritizálták a módszerét. „Megértem, ha ezt valaki otthon, a saját udvarában vagy erkélyén csinálja, de soha nem nyilvános helyen” – írta az egyik felhasználó. „Semmiképpen sem” – tette hozzá egy másik hozzászóló.